Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Iščejo študente/mlade diplomante

 

 
 

Organizacija: ALPARC

Prenesi si uradni razpis ALPARC (PDF)

ponedeljek, 3. december 2007, ob 09:19, Franci Savenc, ogledov: 1459

za prakso v Franciji - Stalni sekretariat Alpske konvencije, ki koordinira ALPARC – Konferenca v Slovenji 2008 - Dodan uradni razpis

Iščejo študente/mlade diplomante

Task Force Zavarovana območja - stalni sekretariat Alpske konvencije, ki koordinira ALPARC, išče (imajo prednost) slovenske študente ali mlade diplomante za opravljanje prakse v Franciji, v Chambéryju, minimalno osem mesecev.
Področje dela: varstvo okolja, zavarovana območja, organizacija mednarodne konference v Sloveniji leta 2008, trajnostni razvoj, več v prilogi. Jeziki: slovenščina in angleščina obvezno, francoščina je dobrodošla.

Prijaviti se je možno preko raznih programov mobilnosti: Erasmus, Leonardo da Vinci, Gradex, prijavite se lahko kot študent ali kot mladi diplomant v iskanju zaposlitve.

P.s: Sama sem bila lansko leto pri njih na praksi in lahko povem, da je bila odlična izkušnja. Če kdo potrebuje se dodatne informacije mi lahko piše na naslov [email protected]

Petra Arnuš

Komentiraj (1):

Petra Arnuš, ponedeljek, 10. december 2007, ob 12:56

Pozdravljeni,

Mnogi ste me kontaktirali po mejlu in ker so bila vaša vprašanja podobna, vam odgovarjam tukaj na enem mestu.

Še nekaj praktičnih napotkov za vse tiste, ki se želite prijaviti za prakso v Franciji:

1. STATUS: Za opravljanje prakse v Franciji se zahteva status študenta ali status mladega diplomanta. Iz tega razloga je tudi priporočeno, da se prijavite preko raznih programov mobilnosti, kot so Erasmus (za študente) ali Leonardo da Vinci (za mlade diplomante), itd. Prav tako so s tem povezana dodatna finančna sredstva, ki vam bodo prišla prav (najemnina, potni stroški). Za vse dodatne informacije (kako in kdaj se prijaviti za določen program, se prosim obrnite na vašega koordinatorja na vaši fakulteti)
2. JEZIK: Za samo delo je potrebno znati slovensko in angleško, kot je ze napisano v razpisu: francoščina, nemščina ali italijanščina vam bodo v pomoč pri vsakdanjem delu z ekipo ALPARC-a.
3. STANOVANJE: Praktikant si poišče stanovanje sam. Ekipa Alparca vam bo pomagala z nasveti ...
4. Praktikant je v času opravljanja prakse ves čas v Franciji, razen v času konference na Bledu. Dela se od ponedeljka do petka (8 ur na dan, čas za kosilo med 13.00 in 14.00)
5. Pohitite s prijavo (do 15. decembra). Svoj CV pošljite po mejlu ali po pošti (glej razpis). Najbolj se bo upoštevalo znanje jezikov (angleščina!, tisti, ki znate francosko imate seveda prednost) in področje študija oz. izkušnje.

Lep pozdrav,

Petra

eXTReMe Tracker