Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovesnosti ob planinski stoletnici

Gorenjski glas: Letos PD Škofja Loka praznuje stoletnico. V petek so v Galeriji Ivana Groharja odprli razstavo ... še filatelistično razstavo na temo planinskih motivov
Vojko Čeligoj: Slavje so obogatili člani domačega filatelističnega društva Ferdo Košir in izdali spominsko dopisnico

Gorenjski glas, torek, 27. novembra 2007 – GORENJSKA


Slovesnost ob planinski stoletnici

ŠKOFJA LOKA - Letos Planinsko društvo Škofja Loka praznuje stoletnico. V petek so v Galeriji Ivana Groharja odprli razstavo o zgodovinskem razvoju planinstva na Loškem od začetkov do današnjih dni, v soboto pa so v avli občine Škofja Loka v čast visokemu jubileju odprli še filatelistično razstavo na temo planinskih motivov, ki sta jo pripravila Planinsko društvo Škofja Loka in Filatelistično društvo Lovro Košir. V četrtek, 29. novembra, pa bo ob 19. uri v dvorani kina Sora zaključna slovesnost ob letošnjem jubileju. Nastopili bodo Pevski zbor Lubnik, Godalni orkester Glasbene šole Škofja Loka, Kvartet saksofonov iz glasbene šole, Trio kvartet in učenci škofjeloških osnovnih šol, program bo povezovala Monika Tavčar. Slavnostni govornik bo predsednik Planinske zveze Slovenije Franc Ekar, podelili pa bodo tudi častne znake PZS in zahvale sponzorjem. D. Ž.


 

Škofja Loka: filatelisti za planinski jubilej

V soboto, 24. novembra 2007 so škofjeloški planinci proslavili 100 letnico svojega društva. Slavje so obogatili člani domačega filatelističnega društva Ferdo Košir in izdali spominsko dopisnico z dotiskom št. 52 s sliko koče na Lubniku na dan otvoritve 25. maja 1932. Isti motiv so uporabili tudi na dveh izdanih osebnih poštnih znamkah (vrednost A), na priložnostnem poštnem žigu pa najdemo obris Lubnika, njihove priljubljene gore. Priložnostni poštni žig je na dan 24. novembra uporabljala pošta 4221 Škofja Loka.

Vojko Čeligoj

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti