Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Oblast

Volitve so mimo. Zmagali smo in nismo. Živeli bomo boljše in slabše. Blaginja bo in ne bo. Kakorkoli že je in bo, Cankar je vedel, kako je s tem.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

6 komentarjev na članku "Oblast"

Anže Čokl,

Upam, da je je prišlo do tehničnih zapletov in da (ne)napisanemu sledi smiselni tekst... v nasprotnem primeru bodo očitno alpinizem in naravo nadomestile politične teme... Škoda.


Iztok Snoj,

Hehehe,

ne vem, če ima to kaj skupnega s stavko novinarjev...

vsekakor je podlaga zelo, zelo črna,

a mislim, da ni vse tako črno saj to so le - gorske strani!

(računam, da bo moj članek jutri izšel!)


Tone Škarja,

Kljub očitni pretresenosti Mateju svetujem, da se takoj po himalajskem redkem zraku še ne loteva politike. Poglej, kako se je dvorjenje obneslo našemu predsedniku, pa je pri njej že kar dobro aklimatiziran.


Peter Bajec,

haha, je zmanjkalo idej al kaj, hahaha

lp poli


Iztok Cukjati,

Menim, da je politiziranje tukaj neprimerno v smislu "dejmo rdeči tačrne" ali obratno.

Raje nekaj naredimo, saj so z novim pravilnikom o kategorizaciji močno zamajali pomen (in finančno delitev!) tako alpinizma kot športnega plezanja.

Nehajmo že z "politikanstvom" in raje s kakšno peticijo naredimo nekaj za naš šport (kar alpinizem, gorništvo in športno plezanje zagotovo so).

In na tem mestu bi javno vprašal gospoda mag. Franca Ekerja, predsednika PZS, zakaj ni odločno protestiral proti tovrsti diskriminaciji "našega" športa.

Lepo in sproščeno jesen kje v prelepih kotičkih slovenskih gora...

Iztok C.


Tomaž Ogrin,

Zaplet je v naslovu in je stalen. Tisti drugi del: -ljudje. Eni so oblast. Če ti ne bi posegali po naravi in alpinizmu, recimo, bi še vedel ne zanje. Če pa ti nek Janez hoče postaviti jeklene vetrne stolpe na moji naravi, če mi jemlje svobodo, če mi hoče omejiti čudovit pogled po delu slovenske pokrajine, itd. , kaj naj storim. On je politika, oblast. Če ne storim nič, če nas 60.000 ne stori nič, bomo izgubili naravo. Ker ne maramo političnih tem. Bomo šli pa na Brje. Pa nam bo tudi to vzel, itd.

Ali pustiš ali pa braniš, da boš še užival in še generacije za teboj...Lahko se seveda zanašaš na druge, da bodo to počeli tudi zate...

Generacije planincev pred nami so se tudi spopadale s politiko, da so nam kaj ohranili...

Glej, kakšna oblast govori iz župana Komende (današnja Mladina), ki bi sfaširal lep del pokrajine in klobasa o sonaravnem...postali so ciniki...

Politično smo (so) postavili 193 podhranjenih občin, vsaka bo vse sfaširala za novce...narava gor ali dol! Nekaterim nam ni vseeno, drugi pa samo rožice duhajo...nič hudega, saj smo ljudje...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti