Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Utrinki iz Nepala - 18

Matjaž Čuk:  Vodič je spal na postelji, jaz pa ...

 

“Ne, danes pa nimava veliko.” sem pri zajtrku razlagal vodiču. Nobenega prelaza, nobenega hudega vzpona ...

Zato sva malce poležala.

Že nekaj minut za vasjo pa se je zapletlo. Poti v stransko dolino je bilo več, a izbrala sva najtežjo in najbolj nerodno. Nato je posijalo sonce. Nešteto majhnih spustov in vzponov je ubijalo ritem in načenjalo voljo in energijo. Ravno, ko se privadiš hoji navzdol sledi vzpon in obratno. In povrh vsega je tako kot vse dni cel dan sijalo sonce - samo, da sem imel občutek, da danes žge še posebej močno.

Ne, ni bil danes najin dan. Oba sva hodila težko. Morda zato, ker sva se že zjutraj pripravila tako, kot da bo danes pa res lahek dan?

No, šele potem, ko sva sedela ob reki skoraj celo uro in je sonce že zašlo za grebenom, sva igraje zmogla današnji najdaljši, skoraj tristo metrski vzpon v vas Saureni.

Vas je bila kaj čudna. Pravzaprav so bile le tri hiše in v največji sva nocoj našla svoj dom. Pa je prav čudno kazalo. Vodič je ob prihodu rekel, da tu ne bo dal bhata. A končalo se je odlično. Najedla sva se do sitega, še toplo sveže mleko sva dobila. In glej čudo - napolnila sva vse svoje naprave, saj je ravno tukaj, mimo teh treh osamljenih hiš, vodila električna napeljava, ki sva jo poprej zaman iskala v večjih vaseh.

Le ležišči sva nocoj zamenjala. Vodič je spal na postelji, jaz pa na tleh na svoji podlogi in v spalni vreči. Razlog pa je bil sila preprost - postelja je bila zame kakih dvajset centimetrov prekratka ...

Matjaž Čuk
< 17 se nadaljuje 19 >
Nepal 2018, 82 dni
Utrinki iz Nepala - 18
Saureni (2050 m), Jajarkot district, november 2018

 


 

  Matjaž Čuk

 Prečenje Nepala

Serije prispevkov, ki jih je Matjaž pripravljal od 30. maja do 18. septembra 2013

 

 

 

Značke:
GL4 novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46104

Novosti