Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še več planinske

... literature v eKnjižnici in eKnjigarni Biblos

V slovenski eKnjižnici in eKnjigarni Biblos se je zbranim planinskim delom pridružilo pet novih uspešnic: Vprašaj goro, Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah, Pravljičarija pod Triglavom, Tista lepa leta in Plezalna tehnika. Na branje!

Na spletnem mestu www.biblos.si so na ogled vse eKnjige, ki so na voljo, tudi tri izdane s strani Planinske založbe PZS. Branje eKnjig je enostavno in ugodno. Lahko si jih izposodite (brezplačno za vse člane splošnih knjižnic) ali pa kupite z večino sodobnih naprav: računalnikov, tablic, telefonov in bralnikov.

PZS je zaenkrat pripravila osem knjižnih del (zapisana je cena za nakup):

Ljudje v gorah: je zbirka izpod peresa Dušana Škodiča, ki prinaša petnajst zgodovinskih zgodb, vpetih v gorsko okolje. V ospredju vseh je preprost posameznik, ki je le igračka narave v usodnih trenutkih, v katerih se znajde.
V Biblosu že za 4,99 €.

Velikani Himalaje: že štirinajsta knjiga Vikija Grošlja, v kateri predstavlja vseh štirinajst osemtisočakov in oriše zgodovino vzponov nanje. Poseben poudarek je namenjen delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh.
V Biblosu že za 6,99 €.

Čez rob Vladimirja Habjana je zbirka petnajstih kratkih zgodb, v katerih je glavna tematika gorsko reševanje, pa tudi alpinizem in splošne planinske teme.
V Biblosu že za 4,99 €.

Vprašaj goro: žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, izpod peresa Jože Miheliča. Spomini na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, polna leta alpinizma in turne smuke.
V Biblosu je na voljo že za 9,99 €.

Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah je pripoved za male in malo večje otroke o gamsku, ki je po koncu šole z mamo ostal sam. Prijatelji so odšli na počitnice, doma je ostal samo še Vili. Je res?
V Biblosu že za 3,99 €.

Pravljičarija pod Triglavom: zbirka desetih pravljic namenjenih otrokom in odraslim. Popeljale vas bodo v zadnjo dolino pod Triglavom, kjer se končuje človeku poznano življenje in se začenja domišljijski svet drugačnih zgodb.
V Biblosu že za 9,99 €.

Tista lepa leta so spomini iskrivega in dobrodušnega Rada Kočevarja. Spomini na čas pred skoraj petinsedemdesetimi leti, ko so ga v izredno skromnih povojih razmerah, tako očarale gore. Zgodbe pristne ljubezni do gora in sočloveka ter neomajne vztrajnosti vrhunskega alpinista in vrhunskega človeka.
V Biblosu že za 9,99 €.

Plezalna tehnika: knjiga v poklon in v spomin dekletom in fantom, ženam in možem, ki so v težkih časih orali ledino povojnega alpinizma, generaciji, ki sedaj dan za dnem dokončno odhaja in postaja del zgodovine slovenskega alpinizma.
V Biblosu že za 9,99 €. 

PZS, 02.04.2020, ob 13. uri
Še več planinske literature v eKnjižnici
in eKnjigarni Biblos

Kategorije:
Novosti BIB SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti