Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zgodba iz izolacije - 1

Četrtek, 2. april 2020, ob 20. uri: Marija in Andrej Štremfelj

Marija in Andrej se vam zahvaljujeta za pozornost in vas pozivata, da po svojih močeh pomagate družini Dava Karničarja, ki je lansko leto tragično preminul:
Podatki za nakazilo. Hvala za vaš dar!
www.stremfelj.si

Andrej je bil z Nejcem Zaplotnikom leta 1979 prvi Slovenec, oz. takrat Jugoslovan, ki je stal na strehi sveta, Everestu. Kasneje sta bila z ženo Marijo prvi zakonski par, ki je skupaj stal na Everestu. Rojena s pol leta razlike, starša trem otrokom. Njuna življenjska pot je bila v marsičem podobna. Oba sta diplomirala in postala pedagoga. Oba sta začela s plezanjem. Leta 1972 in 75 sta se vpisala v alpinistični odsek. Od tam se je njuna pot strmo, a zanesljivo vzpenjala. Športno plezanje, alpinizem, prvenstveni vzponi v naših gorah in tujih 6-, 7- in 8-tisočakih.
Dolgoletna člana AO Kranj, učitelja, profesorja, gorska vodnika, pedagoga poklicno, pedagoga privatno, pedagoga alpinistično; skratka: ta prava hribovca!

YouTube, 3. apr. 2020 Zgodbe iz izolacije: Marija & Andrej Štremfelj, 2. 4. 2020 = Prvo v sklopu vseslovenskih spletnih alpinističnih predavanj

KA PZS, ...04.2020
Zgodbe iz izolacije 1

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti