Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mia v osamitvi

Ekipa SN: ...  na Japonskem - Med tistimi, ki so letos ostali brez svojega prvega olimpijskega nastopa, je športna plezalka Mia Krampl, ki pa ni ne žalostna ne razočarana.

»Uživam v plezanju in vesela sem, da lahko plezam, pa čeprav brez tekem. Vedno se najdejo novi izzivi. Olimpijske igre so zame samo še en velik bonus. Veliko mi pomeni, da sem lahko del nečesa tako velikega, a mi ni mar, ali je to leta 2020 ali kdaj pozneje,« je iz osamitve v tujini sporočila Mia, ki je lani na svetovnem prvenstvu na Japonskem priplezala do svoje prve kolajne na velikih članskih tekmovanjih, srebra v težavnosti.
Golničanka je ravno pred uvedbo karantene odšla na priprave v Tokio, kjer bo zaradi razmer v Sloveniji in po svetu verjetno ostala dlje, kot je načrtovala. »Trenutno sem v Tokiu, kjer življenje poteka normalno in lahko skoraj nemoteno treniram. Veliko pa je športnikov po vsem svetu, ki tega trenutno ne morejo. Krivično bi bilo organizirati tako pomembno tekmo ob tako različnih pogojih za treniranje. Poleg tega pa na prvo mesto še vedno postavljam zdravje športnikov in vseh državljanov držav, katerih športniki so del olimpijskih iger,« je povedala Kramplova. »Moja motivacija ostaja enaka kot prej. V mojem plezanju je še veliko stvari, ki se jih da izboljšati, in to mi je v izziv.
Ali bo letos sploh kakšna tekma ali ne, ne vpliva na mojo motivacijo. Pomembno je, da imam cilj in izziv, ki pa ni nujno tekmovalne narave,« je dodala 19-letna Gorenjka. Nova tekmovalna sezona športnih plezalcev bi se morala začeti z evropskim prvenstvom v Moskvi konec marca, a ga je Mednarodna zveza za športno plezanje zaradi pandemije novega koronavirusa prestavila za dva meseca, na čas od 15. do 22. junija.

Začetek nove sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju je bil v načrtu za prvi aprilski konec tedna v Meiringenu v Švici, a je tekma, skupaj s tisto v Seulu v Južni Koreji, predvideno za začetek maja, prestavljena na september oziroma oktober. Mednarodna zveza je že prod časom odpovedala aprilski tekmi svetovnega pokala na Kitajskem, za zdaj pa ostaja nespremenjen termin za prvo tekmo konec maja v Münchnu. (pzs)

EkipaSN, 28.03.2020
Mia v osamitvi na Japonskem



Gorenjski glas, 27.03.2020
Prestavljene tudi olimpijske igre


 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti