Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenski pokal

... v tekmovalnem turnem smučanju 2020 - KGŠ PZS 

Pod okriljem Planinske zveze Slovenije, Komisije za gorske športe in Podkomisije za tekmovalno turno smučanje smo s tekmo na Zelenici žal prehitro zaključili tekmovalno sezono.

Kot prejšnja leta tudi letošnja zima ni in ni prišla v naše kraje. Najprej so člani TSK LiMa prestavili prvo planirano tekmo v šprintih na smučišču Celjska koča iz 21. decembra 2019 na 11. januarja 2020. Zaradi slabih snežnih razmer so jo kasneje tudi odpovedali.

Potem smo držali pesti za tradicionalni Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča na Jezerskem. Po navadi so imeli Jezerjani srečo pri »Hairotu«, ki jim je poslal sneg v zadnjem trenutku. Letos tudi on ni mogel pomagati in so bili primorani legendarni memorial prestaviti in ga bodo mogoče letos izpeljali kot tekaško prireditev.

Prvo tekmo smo doživeli šele na Krvavcu, kjer so člani Športnega društva Divji zajci organizirali tekmo v vzponu, Zvoh night attack, ki je štela tudi za državno prvenstvo. Tekme so se udeležili tudi vsi najboljši, s profesionalcem Lukom Kovačičem na čelu. Zelo lepa nočna tekma, ki v soju bakel naredi posebno vzdušje.

Za zaključek najkrajše sezone v zadnjih letih smo se zbrali na Zelenici. Nejc Kuhar je s svojo ekipo Društva za razvoj turnega smučanja ponovno pripravil pravi praznik turnega smučanja. V čudovitem sončnem vremenu in snežnih razmerah, ki so zahtevale previdnost pri izbiri trase so se še zadnjič letos zbrali najboljši turni smučarji iz Slovenije in Avstrije.

Fotografije z ogledne ture za zaključno tekmo na Okrešlju

GRZS - Postaja Celje – društvo in TSK LiMa so pripravljali zaključno tekmo slovenskega pokala na Okrešlju, vendar je korona virus preprečil izvedbo. Tekma je bila odpovedana, čeprav so na krnici nad Logarsko dolino na pobočjih Rink, Savinjskega in Jezerskega sedla ter Ledin enkratne snežne razmere.

Podkomisija za tekmovalno turno smučanje se je letos odločila, da ne glede na samo dve izvedeni tekmi za slovenski pokal potegne črto pod to sezono in razglasi najbolj uspešne.
V kategoriji članov je bilo uvrščenih 18 tekmovalcev, med katerimi so bili najbolj uspešni Luka Mihelič (KGT Papež), 3. mesto; Matjaž Mikloša (Društvo za razvoj turnega smučanja), 2. mesto in Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja), 1. mesto.
V kategoriji starejših članov 45+ je bilo uvrščenih 8 tekmovalcev. Med prve tri so se uvrstili: Boris Stropnik (TSK LiMa), 3. mesto; Milan Šenk (TTSO/GRS Jezersko), 2. mesto in Tomaž Soklič (Šenturški oktet), 1. mesto.
V kategoriji mladincev so bili uvrščeni trije tekmovalci, med katerimi je 3. mesto zasedel Vid Praprotnik Čurič, 2. mesto Jon Pritržnik (TSK LiMa) in 1. mesto Maj Pritržnik (TSK LiMa). Poudariti je potrebno, da so bili mladinci na tekmah za slovenski pokal oproščeni plačila štartnine.
V enotni kategoriji žensk so bile uvrščene štiri tekmovalke, med katerimi je 3. mesto zasedla Katarina Pritržnik (TSK LiMa), 2. mesto Isabelle Kuhar Sebastian (AO Rašica) in 1. mesto Karmen Klančnik Pobežin (TSK LiMa).

Čestitke vsem nastopajočim in organizatorjem tekem, ki so letos tekme organizirali ter tudi tistim katerim tekme ni uspelo organizirati, ste pa vložili veliko energije in sredstev v samo pripravo. Bolj podrobno analizo slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju bomo naredili na zboru načelnikov KGŠ, ki bo sklican naknadno. 
Načelnik KGŠ   
Robert Pritržnik  

KGŠ PZS, 24.03.2020 e-poročilo 
SLOVENSKI POKAL V TURNEM SMUČANJU 2020

Excel tabela (ODS) za prenos k sebi



Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti