Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilo je ...

... lepo | Turnosmučarska transverzala na Pokljuki = Freeapproved, Anže Čokl

Prečenje vrhov Pokljuke na turnih smučeh je bilo že nakaj časa na mojem seznamu želja. In dan žena je bil kot nalašč, da imajo žene prosto, moški pa pridni in marljivi kakor smo, sklonjenih glav odrinemo na visokogorsko tlako, z namenom prečenja od Debele peči do Velikega Draškega vrha.

Deseterica smukoželjnih prijateljev in članov športnega društva freeapproved se nas je zbralo na izhodišču, kjer smo se po hitrem postopku uredili, stopili na smuče, preizkusili delovanje žoln in odrsali proti planini Lipanca. Sonce je že od jutranjih ur neusmiseljno pripekalo, a je bil zrak razmeroma suh in smo bili sonca veseli.

V zloglasni strmini nad kočo smo se borili z velikimi kepastimi ostanki plazu (prejšnjega popoldneva?), dodatno nas je upočasnjevala borba z luknjači, kar predstavlja neuvidevne pohodnike, ki turno smučarsko gaz izkoriščajo za napredovanje in s tem smučarsko gaz uničijo in naredijo pretežno neuporabno za “ponavljalce”.
Vrh strmine nas je meter stran od tabel in pol metra stran od letne poti, ki te usmerijo proti Debeli peči oz Brdom, presenetila gomila dreka in kupi uporabljenih robčkov z rjavimi programi in analnimi štampiljkami. Omamno čist visokogarski zrak so hipoma zasičile vonjave po brezbrižnih (in vsepovsod) iztrebljajočih se obiskovalcih gora...

Dobrih 20 prehojenih in presmučanih kilometrov na višinski razliki nekaj manj kot 1800 višinskih metrov in 9 ur in 45 minut pozneje, smo se srečni, zadovoljni in zadovoljeni ter utrujeni vrnili na izhodišče.

Udeleženec ture je ob zadnjem, že 9. natikanju kož na turne smuči vse bliže sončnemu zahodu in in vzhajajoči polni luni malo pred ciljem v enem samem stavku slikovito povzel občutja in doživetja v gorah:

“Tale naš izlet danes je pa kot 10 ur dolg koitus”
kóitus -a m (ọ̑) knjiž. spolna združitev: prekinitev, trajanje koitusa; orgazem pri koitusu.

Andrej, Benjamin, Bor K, Jaka, Jani, Primož, Rok P, Rok Ž in Uroš - hvala za družbo in super dan!

Za tiste, ki imate več časa, je več fotografij in celotni opis.

FAD, 14.03.2020
TURNOSMUČARSKA TRANSVERZALA NA POKLJUKI

4 komentarjev na članku "Bilo je ..."

Stanislav Hribar,

V sklopu boja proti epidemiji "POHVALNA" in "PRODUKTIVNA" akcija saj tam gori ni virusa,mar ne!!!!!!??????


Stanislav Hribar,

Gospod Škarja!Ali vi čakate ,da vam nekdo reče kaj se ne sme in kaj je dobro,v zvezi z vašim zdravjem in zdravjem vseh okoli vas ali ste vsaj toliko osveščeni in izobraženi in inteligentni,da veste,da tako početje z "rezonom"nima prav nobene veze!!?? Domnevam,da ste vsi udeleženci opravili TEST in ste zato tako brezkrbno uživali ali pa je nekdo med vami zelo efektivno podarjal še živeči virus.Upam ,da nekdo med vami ni zbolel!Kaplja po kaplji napolni še tako veliko posodo!Over and out!


Metod Škarja,

To je bilo 8.3.. Takrat so bile še vse kavarne, restavracije polne, mogoče je bila omejitev za prireditve nad 500 ljudi, pa seveda nabasane trgovine z mnogo večjo možnostjo prenosa. Seveda vsako druženje lahko statistično nekaj prispeva, ampak tole je le kaplja v morje proti vsemu ostalemu.


Metod Škarja,

Mene ni bilo tu zraven. Podal sem samo svoje opažanje in mnenje glede te objave in glede splošnega dogajanja takrat. V statističnem smislu popolnoma nebistveno, mnogokrat večja verjetnost, da je kdorkoli dobil ta virus, ki je v naslednjih dneh moral v prepolne trgovine (kot en primer). Seveda pa če je eden od njih bil okužen, potem pa je velika verjetnost, da se je še kdo, najbolj tisti, ki so bili skupaj v avtu, določena verjetnost pa je seveda tudi zunaj, a mnogo manjša, saj distanca je videti kar ustrezna, razen pri tisti skupinski na vrhu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti