Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Triglav

Snezak.si, 13.03.2020  11.48 
Trenutne razmere TRIGLAV NA VZHOD

Več: Instagram/matemejo

sobota, 14. marec 2020, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 2131

Snežak - Matej Mejovšek: ... na vzhod | Severovzhodne vesine - Mrakova

Triglav je najvišja domača gora, je nekaj posebnega in predvsem častljiva gmota. V smučarskem smislu pa je precej zahtevna gora, saj le redkokdaj ponudi ugodne smučarske razmere. Prav nobena smučarska linija z vrha ni enostavna, ob ne najbolj ugodnih razmerah pa postane smučanje še toliko bolj začinjeno.

Z Andražem in Binetom smo z vrha gore sprva smučali po severnem grebenu, nekaj nižje pa smo vstopili v vzhodne vesine. Po grebenu smo smučali po "hecnih" snežnih razmerah, a je šlo z nekaj truda in raziskovalne žilice sorazmerno tekoče. Dodatno nam je začinil le vstop preko ostrega grebena v vzhodno steno. V zgornjem delu stene smo smučali v dobrih snežnih razmerah (senca), srednji del pa nas je pričakal v smučarsko precej neugodnih razmerah. Ta del smo smučali precej previdno in določena mesta tudi oddrseli. Spodnji del stene je bil glede razmer boljši in lepše smučljiv.

Zapišem lahko, da so nas v steni pričakale nič kaj ugodne smučarske razmere, a nas je na vrh gnala neka posebna strast. Ko pa se postaviš k opevanemu Aljaževem stolpu, potem dobiš dodatno energijo in preprosto daš vse od sebe.

YouTube, 13.03.2020 - Bine Žalohar: #ALWAYSGOODTIMES - Triglav
eXTReMe Tracker