Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V času ogroženosti

... s korona virusom je tudi planinska organizacija prisiljena sprejeti nekatere ukrepe

PZS: Vsaj do konca meseca marca so za nedoločen čas prestavljena tudi usposabljanja in druge skupinske aktivnosti. Strokovna služba PZS bo delovala z omejitvami, do preklica vstop strankam v poslovne prostore ni mogoč.

Aktualne informacije in priporočila se objavljajo na spletni strani
Nacionalnega inštituta za javno zdravje,
tudi direktna priporočila glede množičnega zbiranja.

Aktivnosti na prostem naj se udeležujejo samo zdrave osebe. Opozarja se tudi na higieno rok in kašlja ter na pitje tekočin iz lastnega kozarca/steklenice in uporabo svojega pribora pri prehranjevanju.
Kljub temu da je na prostem možnost širjenja virusa manjša, upoštevajte, da npr. avtobusni prevoz in združevanje v večjih skupinah lahko predstavlja večje tveganje.

Za plezalne idr. aktivnosti v dvoranah veljajo enaki napotki glede preventivnih ukrepov, ob zavedanju, da telovadnice v teh dneh zapirajo vrata in omejujejo ali odpovedujejo aktivnosti.

V planinskih kočah, v sanitarijah in gostinskem delu, se dodatno poskrbi za upoštevanje navodil o ustrezni higieni rok in higieno kašlja.
Potrebno je redno in temeljito čiščenje prostorov ter zračenje prostorov.

Vsa usposabljanja in druge skupinske aktivnosti so predvidoma do konca marca odpovedane. Prav tako je prestavljena skupščina PZS, ki je bila načrtovana za 18. april.

Organizacija zborov članov
Glede na časovno obdobje, ki je tradicionalno namenjeno izvedbi zboru članov društev, se pojavlja veliko vprašanj glede njihove izvedbe. Predvsem v okviru obveznosti potrjevanja vsebinskega in finančnega poročila za AJPES, ki ga je treba oddati do konca marca. Glede poročanja na AJPES še čakamo na uradno odločitev, ali lahko pričakujemo prestavitev roka za poročanje.
Če drugačnih navodil ne bo, ta čas velja, da se letno poročilo odda, tudi če ni potrjeno.

V normalne tirnice poslovanja se vrnemo takoj, ko bodo razmere to omogočale.

PZS, 12.03.2020, ob 16.15
Aktivnosti planinske organizacije v času ogroženosti s koronavirusom

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti