Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zelenica Ski Raid 2020

Društvo za razvoj turnega smučanja
 torek, 10. marec 2020, ob 06:50, Urednik G-L, ogledov: 993

V nedeljo, 8. marca, je bilo na Zelenici letošnje državno prvenstvo v turnem smučanju, v disciplini posamezno.

Luka Kovačič je ubranil lansko zmago in s tem tudi naslov državnega prvaka.

Kljub temu, da je letošnja zima v naše gore prišla z veliko zamudo, je organizatorje tekme razveselila pravočasno in skupaj s prekrasnim vremenom pričarala čudovito zimsko idilo ter idealne pogoje za tekmovanje. Organizatorji so pripravili snežnim razmeram prilagojeno traso, primerne težavnosti in dolžine za tekmo državnega prvenstva. 39 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške se je pomerilo na trasi iz Ljubelja na Zelenico, kjer so opravili z enim (krajša proga) oz dvema(daljša proga) krogoma.

Naslove državnih prvakov so osvojili Luka Kovačič (člani), Karmen Pobežin (ženske), Maj Pritržnik (mladinci) in Tomaž Soklič (veterani). Nastopilo je tudi 11 turnih smučarjev, ki so nastopilo na srednji čas, zmagovalec pa je postal Ribič Blaž, ki je prejel smuči Elan Ibex.

Sočasno s tekmo Zelenica Ski Raid, je na Zelenici potekal tudi Vikend zabave na snegu, v organizaciji Občine Tržič, Visit Tržič in GUC Zelenica. Številni obiskovalci so se lahko preizkusili v vožnji s Hilstriki, testirali turno smučarsko opremo, se udeležili plazovne delavnice in se okrepčali v ledenem baru.

Tekma je bila v organizaciji Društva za razvoj turnega smučanja in v soorganizaciji Društva GRS Tržič, ŠD Lom, PD Tržič, GUC Zelenica in Občine Tržič.

Tekmo so podprli: Šport 11, Elan, LaSportiva, ATK vezi, Garmin Slovenija, Dynafit Slovenija, Lumar hiše, Atomic, Bono Sport, Občina Tržič, Visit Tržič, Rodeo team.
Pripravil: Nejc Kuhar
Foto: Žiga Eržen

YouTube, 09.03.2020 - Nejc Soklič, Državno prvenstvo v turnem smučanju 2020
Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker