Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 10.03.2020

Nekaj februarskih vzponov

Pretekli teden se je snežna odeja v gorah še odebelila, zato novosti iz naših sten ni. Na dan je prišlo nekaj vzponov opravljenih februarja. Bor Levičnik (AO Ljubljana Matica) je na društveni strani predstavil svoje letošnje vzpone v SV Razu (VI+/IV-V+, 370 m) Jalovca, Ledenki in DKV-ju. SV raz Jalovca je 1. februarja preplezal z Matijo Volontarjem (AO Jesenice). Zjutraj ju je še spremljalo sonce, kaj kmalu pa sta za popestritev dobila meglo in veter. Megli se je na vrhu pridružila še tema, tako da je bil tudi sestop pester. Teden kasneje so Bor, Marija Jeglič (AO Ljubljana Matica) in Sara Jaklič (AO Kranj) preplezali smer DKV (V, 400 m) v Velikem Draškem vrhu. V smeri so jih čakali mešano plezanje, zahtevna detajla v štiricah in raztežaj, kjer je šlo lažje brez rokavic.

DKV v zimski preobleki. Vir: AO Ljubljana Matica

Ne dolgo za tem sta Bor in Krištof Frelih (AO Radovljica) preplezala Ledenko (M8, AI6, 550 m) v Štajerski Rinki. Gre za eno mnogih ponovitev letos. Eno zadnjih ponovitev smeri sta opravila Marko Volk in Janez Marolt konec februarja. Zadnji vzpon pred spremembo razmer v smeri Cesar-Comici (IV+/4+, 1100 m) v Loški steni je bil omenjen že v prejšnjih AN. O vzponu je kasneje nastal zapis ...>

V soboto, 15. februarja, sta Silvo Vrhovec (AO Železničar) in Marko Leban (AO Cerkno) preplezala smer v Suhem vrhu pod Veliko Mojstrovko. Ta poteka po izraziti grapi, postavljeni na oči vsem, ki se pozimi vzpenjajo na Mojstrovke. Kljub temu se do sedaj na objavo in povpraševanje o informacijah, ni odzval nihče. Znan je le poskus vzpona, ki se je končal nad prvim skokom. Avtorja vzpona sta zato predlagala ime Viktorijina smer (70-80°/45°, 120m). 

Srečno!

  Arhiv Alpinističnih novic 
  Izpisi objav: o alpinizmu 
  o odpravah ipd. | o prvenstvenih

►SV stena Jalovca v začetku februarja. Vir: AO Ljubljana Matica

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti