Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Gradcu

AK Impol - Jelka Tarkuš: Odlični rezultati naših športnih plezalk na Hause Maisterschaft tekmi

V avstrijskem Gradcu je bila 28. in 29. febuarja v Bloc Hausu tradicionalna tekma v balvanskem plezanju imenovana Maisterschaft. Tekma je bila razpisana za profesionalne tekmovalce kot A-cup masters in rekreativne tekmovalce Housemeisterschaft Publikumsjam, ki so tekmovali v različnih starostnih skupinah.

Za AK Impol so tekmovale štiri naše tekmovalke in sicer v kategoriji A-cup Lucija Tarkuš, ki je zasedla odlično 6. mesto in pokazala veliko mero borbenosti z uvrstitvijo v finale. V rekreativni skupini U10 je prvo mesto osvojila Vesna Tarkuš, v kategoriji članic pa Maja Kramberger 2. in Ema Seliškar 3. mesto.

Tekmovanje se je za Lucijo pričelo že v petek, kjer so se odlične športne plezalke pomerile v 20 kvalifikacijskih balvanskih problemih in potekale v »fair Play modus«. Rezultat je bil odvisen od seštevka točk glede na število tekmovalk, ki so preplezale določen problem. Poleg zelo močne avstrijske ekipe je tekmovala tudi slovenska mladinska reprezentanca. Lucija se je zanesljivo uvrstila v polfinale skupaj z reprezentančnimi kolegicami Evo Puhar, Lizo Novak in Hano Humerca.

Nestrpno smo pričakali sobotni del tekmovanj, ki je bil razporejen čez cel dan. Tekmovalni del je pričela Vesna v svoji kategoriji in preplezala, ter razrešila vseh 12 balvanskih problemov v prvem poskusu, s tem pa z zanesljivo osvojila 1. mesto. Veselja ni mogla skrivati in medaljo, ki je bila zelo iznajdljivo pripravljena iz medenjaka, dokaj hitro pojedla, zato je bilo potrebno pohiteti z fotografiranjem.

Vzdušje v dvorani je bilo nepopisno v pričakovanja polfinala A-cup. Lucija se je dodobra ogrela, skoncentrirala in podala v boj na štirih balvanih. Polfinale je potekalo v modulu polfinala s časovno omejitvijo pet minut za balvan. Lucija je bila izjemna in preplezala 2 vrha in 2 coni, ter se kot 4. uvrščena in edina Slovenka uvrstila v finalni del tekmovanja.

Pred večernim finalom smo močno navijali za naši tekmovalki Majo Kramberger in Emo Seliškar, ki sta se v »fair play modus« lotile 20 boulderjev z časovno omejitvijo, ne glede na število poskusov dosega vrha. Točkovanje je potekalo prav tako glede na število plezalcev na preplezan balvan. Obe naši tekmovalki sta pokazali izjemno borbenost in vztrajnost pri reševanju balvanskih problemov. Maja je preplezala 18 balvanov in zasluženo osvojila 2. mesto, prav tako z medaljo iz medenjaka. Tudi Ema se je borila do konca in s preplezanimi 19 balvani zasedla 3. mesto, zaradi seštevka točk.

Zelo ponosno smo gledali na rezultate obeh naših tekmovalk v tej kategoriji.

Vzdušje v dvorani se je stopnjevalo in vsi zbrani smo nestrpno čakali na Lucijin večerni finalni nastop v A-cup tekmi. Navijači so ogreli svoje glasilke in vseh šest finalistk spodbujali z bučnim navijanjem in spodbujanjem za vsak balvan posebej. V finalu so ob Luciji nastopile zelo znane in priznane plezalke: Pilz Jessica, Lettner Sandra, Gejo Stasa, Farber Johanna in Sterrer Franziska.

Lucija je pokazala borbenost, kljub temu da so blazinice njenih prstov bile že čisto brez kože in s šestim mestom osvojila vrhunsko uvrstitev na Hause Maisterschaft tekmi.

Končni rezulat A-cup:
1. Pilz Jessica (AUT)
2. Lettner Sandra (AUT)
3. Gejo Stasa (SRB)
4. Farber Johanna (AUT)
5. Sterrer Franziska (AUT)
6. Tarkuš Lucija (SLO)

Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v moški konkurenci, vendar naš klub ni imel predstavnika.

Čestitke vsem štirim puncam, saj so pokazale zelo visok nivo plezanja in kar je najbolj pomembno, da smo se vsi zabavali in uživali.
Jelka Tarkuš

AK Impol, 04.03.2020
Odlični rezultati naših športnih plezalk na Hause Maisterschaft tekmi v Gradcu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti