Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Janji se nasmiha

SiolNET, 27.02.2020 08.50
Janji Garnbret se nasmiha posebna čast

ponedeljek, 2. marec 2020, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 863

SiolNET/Sportal: ... posebna čast - Nominacija za Forbesovo lestvico 30 under 30 Europe

NOMINACIJA ZA FORBESOVO LESTVICO 30 UNDER 30 EUROPE

Najboljša športna plezalka zadnjega obdobja Janja Garnbret je nominirana za uvrstitev na lestvico revije Forbes 30 under 30 Europe, ki predstavlja 30 najvplivnejših Evropejcev, mlajših od 30 let, v kategorijah umetnost, znanost in šport. Forbes bo končni seznam uvrščenih na lestvico pripravil po pregledu posebne komisije. Garnbretova je prva športna plezalka, ki jo je doletela čast nominacije na omenjeno lestvico.

Janja Garnbret si je nominacijo prislužila z izstopajočimi športni dosežki. Od leta 2013, ko se je prvič predstavila na mednarodnem športnem odru, je nanizala 71 uvrstitev na zmagovalne stopničke. Zbrala je 51 zmag, od tega 33 v članski in 18 v mlajših kategorijah.

Nepozabna sezona 2019

Tudi lani je postavila kar nekaj mejnikov. Postala je prva plezalka na svetu z neprekinjenim nizom zmag v balvanskem plezanju, na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju na Japonskem pa je osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje. Nepremagljiva je bila v težavnostnem in balvanskem plezanju, osvojila pa je tudi krono v kombinaciji, ki ji je prinesla uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, kjer bo julija letos plezanje doživelo olimpijsko premiero.

21-letna Korošica, ki zadnje mesece trenira pod okriljem nekdanjega selektorja slovenske in avstrijske reprezentance Romana Krajnika, je bila v začetku tega leta nominirana tudi za naziv najboljše športnice leta 2019 po izboru svetovnih iger - gre za športe, ki niso vključeni v program olimpijskih iger.

Garnbretova je v konkurenci 25 športnikov zasedla četrto mesto. Zmaga je pripadla indijski hokejistki na travi Rani Rampal.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker