Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Festival gorniškega filma

... je svojo štirinajsto izvedbo uspešno začel v ponedeljek v Ljubljani s celovečernim filmom ... | Razprodana predavanja


... Sladki rekviem, ganljivo pripoved o usodi tibetanskih beguncev, ki so ga včeraj predvajali tudi v Celju, v sredo pa bo v Radovljici.
Prvi festivalski dan se je na projekciji slovenskega filma Edspedicija, zgodbe o enem vdihu, kolesu in najvišji gori, pridružil glavni junak Eduard Žalar. Na večernem predavanju pa je s slikovito pripovedjo o svojih alpinističnih in življenjskih prelomnicah navdušil Tomaž Jakofčič, včeraj pa je Milan Romih predstavil svojo bogato alpinistično pot in nov roman Skozi trave oblakov.

Predavatelji letos kot za šalo polnijo dvorane Cankarjevega doma. Predavanje neustrašne mladenke Jere Musič, prve Slovenke, ki je prehodila Apalaško pešpot, se zato danes, 26. februarja, ob 16. uri seli iz Kosovelove v večjo Linhartovo dvorano, razprodanemu četrtkovemu predavanju ameriške alpinistične legende Jima Doninija pa dodajamo nov termin 27. februarja ob 21.30 v Kosovelovi dvorani. Razprodano je petkovo predavanje plezalca Davida Debeljaka o doživetem raziskovanju strmih sten po vsem svetu ...

Četrkovo Smučanje po ognjenem obroču Mihe Deisingerja in Ivice Kostelića, zgodbo o štirih prijateljih, ki se podajo na smučarsko pustolovščino daleč v osrčje Islandije, bomo v Ljubljani (po)doživeli v družbi bovškega freeride smučarja Mateja Bradaškje, snemalca Mihe Deisingerja ter alpinističnega inštruktorja, plezalca, turnega smučarja in fotografa Jana Podgornika.

V petek se nam na projekciji celovečernega filma Klavir v Zanskar ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma pridružita režiser Michał Sulima in producent Jarek Kotomski. Britanski dokumentarec navduši s svojo toplo in neverjetno zgodbo, začinjeno z imenitnim angleškim humorjem in obilico dobre glasbe.

Po projekciji filma Klavir v Zanskar pa ob 21.30 pa razglasimo nagrajence 14. Festivala gorniškega filma.
Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo režiserka in novinarka Vida Valenčič, filmski ustvarjalec in fotograf Rožle Bregar ter nekdanji predsednik Ameriškega alpinističnega kluba in alpinist Jim Donini, bo podelila glavno nagrado mesta Domžale ter nagrade in pohvale po posameznih kategorijah filmov (alpinizem, plezanje, gore, šport in avantura ter gorska narava in kultura),
posebno nagrado bo podelila tudi žirija RTV Slovenija v sestavi Andrej Otovčevič, Miha Lampreht in Miro Štebe.

Nagrajeni filmi bodo v soboto, 29. februarja, na ogled v Radovljici in Domžalah, kjer bodo predvajani tudi v nedeljo, 1. marca.

14. Festival gorniškega filma -
      Program
24. 2. - 1. 3. 2020

PDF za prenos

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti