Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bistriški plezalci

AK Slovenska Bistrica: ... uspešni v Zagrebu

To nedeljo je v Zagrebu potekala prva tekma pokala IRCC 2020 (InterRegional Climbing Cup), na kateri je nastopilo 215 plezalcev iz osmih držav. Pomerili so se v reševanju balvanskih problemov, ki so bili odlično postavljeni.

Iz AK Impol Slovenska Bistrica se je tekme udeležilo osem plezalcev, ki so prikazali odlično plezanje in veliko mero tekmovalnosti – najuspešnejši pa sta bili z odličnim 2. mestom v kategoriji U10 Vesna Tarkuš in pri članicah Maja Kramberger.

V dopoldanskem času so se z balvanskimi problemi spoprijeli plezalke in plezalci v mlajših kategorijah, kjer je Vesna Tarkuš v kategoriji U10 dosegla odlično drugo mesto, z istim številom doseženih vrhov (6) in con (1), kot prvouvrščena domačinka Nea Gržetić, a enim poskusom več na balvanu št. 8. Pri fantih v isti starostni kategoriji, je Jurij Vereš s štirimi doseženimi vrhovi od osmih zasedel deveto mesto.

V kategoriji deklet U12 sta nastopili dve bistriški plezalki. Eva Škrlec je z doseženimi šestimi vrhovi in eno cono zasedla izvrstno štirinajsto mesto, Nina Goričan pa z enim vrhom in 4-imi conami sedemindvajseto. Pri fantih v isti starostni kategoriji je Matic Kneževič z enim vrhom in tremi conami zasedel osemnajsto mesto.

V popoldanskem delu tekmovanja so med člani nastopili trije bistriški plezalci. Med članicami je Maja Kramberger dosegla drugo mesto s preplezanimi 5 balvani in 1 cono in zaostala le za Lucijo Brkić iz Hrvaške, ki je uspela priplezati do dveh con več.

Med člani je s štirimi doseženimi vrhovi in dvema conama Neven Otorepec ujel uvrstitev v prvo deseterico (10), Urban Zagoršek pa je bil z s tremi vrhovi osemnajsti.

Naslednja tekma pokala IRCC bo osmega marca v Radovljici, ko bo ponovno tekmovanje v balvanskem plezanju.

AK Slovenska Bistrica, 24.02.2020
Bistriški plezalci uspešni v Zagrebu
Fotografije


Alps-Adriatic iRCC - Croatian Cup 2020
Boulderhalle Zagreb, 23.02.2020


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti