Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimski trail K24

TurnaRit: … ker s turanjem v domačih bregih letos slabo kaže.

Na pot iz Črne smo se podali v soboto 20h, smer Uršlja gora. Prvi del poti do koče na Loki je potekal po temi, kjer namesto kavice budi naše žensko blebetanje. Hvala oskrbniku Doma na Smrekovcu za tople juhce ob 3h zjutraj. Pa Alešu za prevoze termovk in štrudla na točke do Smrekovca!
Po skrivnostnem miru in bleščeči zmrzali na Smrekovcu so prvi sinji žarki riti uspešno potisnili na vrh Raduhe. Pohodne dereze smo nataknili nekje pod vrhom. Prav so prišle navzdol čez Durce, nato pa bi jih rabili še pod Mrzlim dolom, a smo se prepustili ukaniti toplemu soncu na južni strani gole Olševe ter jih pustili v avtu pri Bukovniku. Z njenega hrbta se je vedno prav težko spustiti v senco … V Mrzlem dolu pa smo našli prave turne špure! Čez močvaro nove vlake pri Repiji smo se vsi blatni dočofali do Kumra in dobili malo sveže družbe za zadnji cuk na pecin sončni zahod. Škripajoče noge so zopet postale urne pri spustu po strmi potki do črjanskega asfalta, da so ulovile cajgr na 23h.
Eh, brezzveze, to lepo turo bi bilo treba razvleči na več dni! Je pa vseeno zanimivo kdaj preizkusiti meje. Čestitke K24- legendi Janezu za 53. krog pod 24h in prvo februarsko uspelo rundo.

Po branju nekaj lokalnih partizanskih zgodb si je še toliko manj mogoče predstavljati človekovo preživetje v takrat dosti hujših zimskih razmerah. Zgodbe pa so se tako zelo hitro skrile po luknjah domačih gora in gozdov, kot oni sami …

Žvancali so : Stočko, Nejc, Anja, Leon, KajaK. Podpirali: Štefan S., Aleš, Aksa, Mičo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti