Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veseloigra

Planinski vestnik: Uredniki gredo v nebesa

Veseloigra v Planinskem muzeju v Mojstrani je edini izdelek uredništva v 125-letih, ki ni izšel v tiskani obliki. Aktivno so sodelovali vsi člani uredništva, glavni urednik, lektorice, strokovna služba, ter celo predsednik PZS. Neponovljivo, nepozabno ...

Urednik ureja revijo. Tako danes, kako pa je bilo včasih, na samem začetku? Tudi to smo lahko videli, kako sta se iz nebes na zemljo pogovarjala prvi urednik Anton Mikuš in sedanji, Vladimir Habjan. 
Priprava nove številke zahteva veliko dela celotne ekipe. Urednik mora povezati vse niti (urednike zadolžene za določena področja) in z njimi uskladiti dostavo člankov, ki jih vključi v naslednjo številko. Teme morajo biti uravnotežene, saj je revija namenjena vsem ljubiteljem gora.
Planinstvo, alpinizem, varstvo narave, turno kolesarstvo, gospodarjenje s planinskimi kočami, aktivnosti PZS, novice z odprav, Z nami na pot, testi planinske opreme, intervjuji ... vse to in še mnogo več je treba zbrati ali če ni, naročiti članke strokovnjakom.
Predstavo smo uspešno izpeljali. Čeprav nihče ni bil nikoli igralec in smo bili brez izkušenj. Na vsaki od vaj je šlo kaj narobe, sploh na generalki. Ampak ko je prišlo občinstvo, smo spet videli svoj cilj in se mu uspešno posvetili. Tako kot vsak mesec, že 125-let. 
Lepo je ko veš za koga delaš, in ko to počneš s pravimi ljudmi. Ker prinaša tudi notranje zadovoljstvo.

Fb  17.02.2020 08.30


SN/G-L, 13.02.2020
Uredniki gredo v nebesa

PZS/G-L, 09.02.2020
Že 125 let Planinski vestnik med bralci

 


 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti