Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

V začetku februarja,

Friko, 12.02.2020 11.59
NLP Liga: Rok Klančnik povišal vodstvo in tesna zmaga domačinke Nuše Maver

petek, 14. februar 2020, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 301

Friko - Alen Turkalj: ... se je odvila druga runda NLP lige 2.0, ki jo je gostil plezalni center Klajmber v Mariboru, ...

... tem pa se je liga prevesila že v drugo polovico. Tudi tokrat je bilo vzdušje in organizacija tekme na visokem nivoji, katere se je udeležilo kar 125 tekmovalcev. V moški konkurenci je prepričljivo zmagal Rok Klančnik, med dekleti pa je tokrat prišlo do zamenjave na prvih dveh mestih. Nuša Maver je po zelo tesnem razpletu prehitela zmagovalko prve runde Danajo Štular.

Čeprav je bil plezalni center Klajmber nabit s tekmovalnim nabojem, so se tekmovalci med seboj glasno spodbujali in premikali meje mogočega. Že utečena ekipa organizatorjev NLP lige je zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev (125) in želje po kakovostni izvedbi tekmovanja, izvedla kvalifikacije v dveh skupinah, dopoldan in popoldan.

Preobrat v ženskem finalu

Po osmih urah maratona kvalifikacijskega plezanja, spodbujanja, druženja ob glasbi, smo dobili pet najboljših, najmočnejših in »fantastičnih« deklet in fantov, ki so se pomerili v večerni finalni rundi.

Z manjšo a prijetno težavo in izzivom so se soočili tudi organizatorji dogodka, kako omogočiti vsem gledalcem in navijačem ogled velikega finala. Plezalni center Klajmber ni bilo mogoče razširiti, se je pa lahko veliko število gledalcev stisnilo.

V finalnem obračunu moške konkurence se je z novo in prepričljivo zmago veselil Rok Klančnik, ki je s tem potrdil in povišal svoje vodstvo v skupnem seštevku NLP Lige 2.0. Premoč sta mu mogla priznati Miha Hribar (2. mesto), ki se je letos prvič udeležil lige in Rajko Zajc (3. mesto), ki sledi Roku v skupnem seštevku na drugem mestu.

Pri dekletih pa je bilo skozi celotno finale zelo tesno in napeto. Za zmago sta se na koncu borili Nuša Maver in Danaja Štular. Obe tekmovalki sta dosegli po tri osvojene vrhove, a je zmagovalka prve runde Danaja mogla priznati premoč domačinki Nuši, ki je pri enem »bolder« izzivu potrebovala en poskus manj za doseg cone. Tretja je bila Polonca Novak.

< Vsi rezultati 2. runde NLP Lige

Video reportaža 2. runde NLP Lige  >
 
Rezultati 2. runde NLP Lige - Klajmber: >

Spored NLP lige:
3. runda NLP Lige - Plus Climbing Koper (KP) 22. 2. 2020
4. runda NLP Lige - Bolder Scena (LJ) zaključek lige v z velikim finalom 7. 3. 2020

Vir: Friko/Alen Turkalj >>>  

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker