Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Srečanje pod slamnikom

Gorenjski glas, 11.02.2020 15.22
Pod slamniki tudi o Veliki planini

Domžale – V okviru Srečanj pod slamnikom bodo v Slamnikarskem muzeju v Domžalah v sredo, 12. februarja, ob 18. uri gostili Boruta Peršoljo, ki bo spregovoril o tem, zakaj in kako je Velika planina tudi domžalska. Peršolja, doma v Domžalah, je magister geografskih znanosti, vodnik Planinske zveze Slovenije in inštruktor planinske vzgoje, soavtor Planinske šole, Vodniškega učbenika ter knjige Slovenske gore, avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov o gorah in gorništvu, snovalec domžalskih gorniških večerov ter pisec bloga Razgledi. Z gostom se bo pogovarjala Cveta Zalokar.

torek, 11. februar 2020, ob 18:07, Franci Savenc, ogledov: 262

Kako in na kakšen način je Velika planina tudi Domžalska?
12. februarja se bo tem Cveta Zalokar pogovarjala z Borutom Peršoljo

Z Borutom Peršoljo, ki je Domžalec, magister geografskih znanosti, vodnik Planinske zveze Slovenije in inštruktor planinske vzgoje, soavtor Planinske šole, Vodniškega učbenika ter knjige Slovenske gore, avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov o gorah in gorništvu, snovalec domžalskih gorniških večerov ter pisec bloga Razgledi.
Je občudovalec in večni učenec vsega, kar v naravi in ljudeh prebuja Velika planina, ki odraža več tisočletno souporabo gora in nenehno součinkovanje pokrajinotvornih prvin. Prvotna kmetijska raba planine vedno znova izstopa iz sence sodobnega, množičnega, samooklicanega, zelenega, pohodniškega turizma.

Z mano se bo pogovarjala Cveta Zalokar.

eXTReMe Tracker