Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mosermandl

Bojan Ambrožič: Po nedeljski turi na Kleines Mosermandl smo danes šli še na (Grosses) Mosermandl.

Izhodišče je bilo spet nabito polno parkirišče v Waldu. V prvem delu ture se dalj časa hodi po cestah. Možnosti pa imamo dve: kolovoz ob potoku Reidingbach ali pa asfaltna cesta, ki gre nekoliko višje.

Priporočam prvo možnost, saj je na njej manj spustov.
Ko pridemo do planine Hasschermalm sledi še dobre štiri kilometre položne gorske ceste. Napori so se končno poplačali, ko se dvignemo nad gozdno mejo pri planini Jakoberalm. Vreme je bilo zelo lepo, sončno, brez vetra in predvsem zelo vroče. Razgledi pa fenomenalni. Zaradi vročine je sneg kar tekel. Ponekod pa se je na turnih kožah delala nadležna cokla. Od planine pot preči nazaj v levo, nato pa sledi konti, ki nas pripelje na širok gorski hrbet. Teren postaja vse bolj strm. Zadnjih 80 višinskih metrov pa smo se vzpeli skozi grapo, ki je tako strma, da smo nadaljevali peš.
Prav z vrha ni smučal nihče, saj ni bilo dovolj snega. Nekaterim pa je uspelo presmučati spodnji del grape. Smučarski razmere so bile v splošnem slabe. V zgornjem strmejšem delu je snega komajda dovolj, da se je dalo še smučati. V srednjem delu je bila skorja, nižje pa gnilec. Tu in tam se je dalo najti nekaj zelo južnega srenjca.

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ SMU Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti