Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinska zveza

Delo, 30.01.2020 20.47
Planinska zveza počastila junake leta 2019

Anton Sazonov, Jernej Kruder, Janja Garnbret, Luka Kovačič in Maja Šuštar (z leve) so prejeli zaslužena priznanja. Foto Oto Žan


Dnevnik, 31.01.2020
PZS podelila priznanja

petek, 31. januar 2020, ob 17:27, Franci Savenc, ogledov: 284

Delo - Eduardo Brozovič: ... počastila junake leta 2019
Dnevnik: PZS podelila priznanja | SiolNET ... 

Ljubljana – Planinska zveza Slovenije je na Gospodarskem razstavišču podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019. Za življenjsko delo v alpinizmu se je poklonila Antonu Sazonovu-Tonaču, v športnem plezanju sta lovoriko znova osvojila Janja Garnbret in Jernej Kruder, najuspešnejša alpinista sta Sara Jaklič in Luka Lindič, najboljša ledna plezalka Maja Šuštar in prvi turni smučar leta Luka Kovačič.

PZS je hkrati sporočila, da slovenska tekma svetovnega pokala v športnem plezanju ni več pod vprašajem in da se 25. in 26. septembra 2020 v Stožicah obeta dogodek, »kot ga še ni bilo«. Zbrane je pozdravil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, čestitala jim je tudi podpredsednica PZS Irena Mrak.


SiolNET/Sportal - STA, 30.01.2020 21.30: NAGRADE ZA DOSEŽKE V ALPINIZMU IN PLEZANJU V MINULEM LETU
Kdo je bil najuspešnejši v letu 2019? #foto

Planinska zveza Slovenije je v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019. Prejemnik nagrade za življenjsko delo v alpinizmu je Anton Sazonov - Tonač, v športnem plezanju sta laskavi naziv znova osvojila Janja Garnbret in Jernej Kruder.

Najuspešnejša alpinistka je Sara Jaklič, alpinist Luka Lindič, najuspešnejša ledna plezalka je Maja Šuštar in naj turni smučar Luka Kovačič. Gregor Selak je prejel naziv najboljšega paraplezalca, za bronasto kolajno na paraplezalnem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku.

PZS je ob tej priložnosti tudi sporočila, da Slovenija ostaja gostitelj tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Namesto v Kranja, ki je bil stalnica koledarja od samega začetka, bo tekmo letos gostila dvorana Stožice v Ljubljani. Domača tekma bo na sporedu 25. in 26. septembra, torej po za športno plezanje premiernih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bosta barve Slovenije branili Janja Garnbret in Mia Krampl.
Oznake: ALP, PLE
eXTReMe Tracker