Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izognila sva se promenadi

AK Vertikala: Precej logična izbira v zadnjih tednih je debato zapeljala v Logarsko in na Jezersko, kjer škripa od podna do vrha.

... Zimske klasike se ob vikendih spremenijo v promenado na Čopovi, in ker imava z Nejcem posrečene urnike, se za plezarijo zmeniva v četrtek, kraj zločina pa bo Vzhodna v Mali Rinki, ki je kot njene sosede menda super narejena.

Že med dostopom sva »uočila« bolj direkten vstop od originala, kjer sta se že gužvali dve navezi. Nejc je našel lušten, zalit prehod in po dveh raztežajih sva bila v ustaljenih tirnicah. Sama smer je bomba, ker se o njej širi dober glas, tudi že precej razorana in naluknjana, temperature so bile človeku prijazne, razmere pa že klišejsko idilične, je fino zalita, zato skalo le dvakrat pohodiš.
V zadnjih raztežajih sva si jo popestrila z levo izstopno varianto čez plate, ki so prav tako dobro zalite, začnejo se v ledu, nadaljujejo s škripanjem, končajo pa na vršnjem grebenčku, ki ga čez dan dobi sonce in je zato nekoliko bolj gnilo, a nič drastičnega. So pa poletni klini pokriti in je malo manj možnosti varovanja kot v spodnjih raztežajih.
Morda še komu pride prav kak ledni klin, nama je.

Nejc je celotno smer splezal v vodstvu in me, škorca, uvajal v užitke vibriranja cepinov.
Anže

AK Vertikala, 21.01.2020
Izognila sva se promenadi

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti