Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Debni vrh

Silvo Baznik: Ni treba daleč, da naredim nekaj za ohranitev kondicije. 

S fotoaparatom v žepu stopam po ulicah in preko mostu čez reko Ljubljanico na makadam, po katerem se bližam priljubljenemu hribu v bližini doma in že je tu prva fotografija.

Pogled čez travnik razkrije vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, ki se blešče v soncu nad nižjeležečo meglico, ki se vleče nad ravnico za krošnjami dreves. Dober motiv za fotografiranje.

Stopim mimo prvih dreves in grmovja do travnikov pred ribnikom pod hribom in na stezico, ki me popelje v gozd. Suho listje na stezici prekriva še delno pomrzjena tla. Prečim prvi kolovoz in skozi gozd stopam navzgor do naslednjega kolovoza, po katerem nadaljujem vzpenjanje. Nekaj motivov ujamem v objektiv preden zapustim kolovoz, ko nato po strmi stezici stopam proti vrhu. Že vidim stolp na Debnem vrhu in ob fotografiranju stopim na sam vrh, kjer je že nekaj obiskovalcev. Povzpnem se na stolp, ki je zaradi bujne rasti postal nižji od dreves, ki ga obkrožajo. Zaradi visokih dreves je delno zastrt pogled na mesto, hribovje in gore v daljavi. Na srečo v zimskem času skozi golo vejevje in prazen prostor med drevesi še lahko ujamem lepoto okolice in je nekaj pogledov vrednih fotografiranja.

Spustim se s stolpa in stopim na stezico, ki pelje proti Pečarju, a tja ne grem. Naredim le nekaj korakov in že sem na kolovozu, po katerem grem najprej proti zahodu, se nato obrnem proti jugu in sledim vijuganju tokrat navzdol in proti severu, se na naslednjem ovinku obrnem v drugo smer in tako naprej po zahodnem pobočju hriba dokler ga ne zapustim ter stopim na stezico, ki se konča nad ribnikom. Le nekaj korakov naredim in ob studenčku se spustim do poledenelega ribnika in ob obali ribnika do brvi, po kateri grem na drugo stran mirnega ribnika.

Vzpon in spust z Debnega vrha je končan. Preko travnika ob ribniku stopim na makadam. Spotoma naredim še zadnje fotografije srečajoč sprehajalce na poti proti domu.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti