Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Stara, Vzhodni raz in Debelakove

AO Železničar - Neli Penič: V treh dneh, v treh stenah, s tremi ...

23. 12.
Z Borisom se pretehničariva čez Staro v Ospu. Kako zabavno se je z lojtrcami prestavljati iz svedra na sveder! Še dobro, da ni potrebno zabijati, že to ni ravno tekma v hitrosti. Približno se mi posveti kaj pomeni zlesti nekaj na tehniko. Izkušnja, ki jo za boljše razumevanje preteklosti in zaradi velike zabave priporočam vsakemu.

3. 1.
S Kruhom zavijeva v Zadnjico plezat Vzhodni raz Rušice. Ker sva se lahko pripeljala nepričakovano visoko, se je, ko sva bila pod steno, dan šele prebujal. Stena pa skoraj suha! Tako sva večino smeri plezala kar v čevljih, dereze sva nadela šele za zadnje tri cuge. V spodnjem delu je smer precej podrta, zgoraj se skala izboljša in ponuja prijetno plezanje. Hitro sva se strinjala, da "nau taka izica." Toplo je, trave ne držijo, oblečena sva kot medveda, švicava ko nora. Po desetih urah, ponovno v mraku, stojiva na vrhu.
Sestopiva čez Prehodavce nazaj v Zadnjico. Dolg dan.

5. 1.
S Petkovo Anjo po romarski poti zavijeva proti Logarski dolini. Cilj je Debelakove v Ojstrici. Nedelja, odlične razmere, plezana smer - pričakovali sva družbo. Pa ni bilo nikogar, premočno je pihalo. Cena za samoto, ki jo plačam še enkrat.
Smer, razmere in ekipa pa super.

AO Železničar, 07.01.2020 13.51
Stara, Vzhodni raz in Debelakova

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti