Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Galeriji Magazin

v Mestni knjižnici Idrija bo v sredo, 8. januarja, ob 18. uri otvoritev fotografske razstave "70 let Postaje GRS Tolmin" in predavanje Miljka Lesjaka

70 LET POSTAJE GRS TOLMIN
in predavanje 70 let zgod in nezgod gorskega reševanja

Miljko Lesjak, aktivni reševalec in član GRS od leta 1979, kot tajnik Postaje GRS Tolmin ne opravlja zgolj suhoparnega birokratskega dela. Svojo pogosto prisotnost na reševalnih akcijah in vajah, s tem pa tudi najboljšo obveščenost o poteku njihove izvedbe, nadgrajuje s številnimi posnetki z reševanj, ki niso le dragocena in trajna dokumentarna podoba naporov reševalcev, ampak velikokrat izražajo nekaj več.
Izurjeno fotografsko oko izraznega fotografa Fotografske skupine PD Tolmin in kandidata za mojstra fotografije je poleg elementarnega, dokumentarnega cilja, tista dodana vrednost, ki veje iz njegovih slik in se je ob pogledu nanje v hipu zavemo. Še bolj pomembno pa je, da vse to ne ostaja v predalu, ampak nam avtor razgrne ob vsaki primerni priložnosti: na svojih razstavah, ta je že tretja samostojna, kot gostujoči fotograf v najrazličnejših publikacijah, fotografski sodelavec pri člankih o GRS v tiskanih in elektronskih medijih (pri nekaterih je pisec tudi sam), skratka povsod tam, kjer se lahko dejavnost GRS postavi pred oči javnosti.
Fotografska razstava iz življenja in dela Postaje GRS Tolmin je bila zasnovana leta 2018 ob 70-letnici gorskega reševanja na Tolminskem. Spodbuja naj nas k razmišljanju o tem, kakšne so pravzaprav razsežnosti njenega humanitarnega poslanstva.

Razstava bo na ogled do vključno 29. januarja 2020 od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti