Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Silvestrovanje

Bojan Ambroižič, 01.01.2020
Silvestrovanje na Kredarici 2020

sobota, 4. januar 2020, ob 05:26, Franci Savenc, ogledov: 921

Bojan Ambrožič: ... na Kredarici 2020 - Že tretjič ...

... sem se odpravil silvestrovat na Kredarico. Ker naj bi cesta bila slaba, sva parkirala že na koncu Zasipske planine. Kot se je izkazalo je cesta prevozna do Lese z vsakim povprečnim avtomobilom. Na začetku poti je snega komajda centimeter. Omembe vredna snežna odeja se začne šele na Malem polju. Nad Prgarco pa je snega ogromno. Za večino poti zaradi poledenelosti priporočam dereze. Na Kredarico sva prispela ravno v času, da sva lahko uživala v sončnem zahodu. V prijetni družbi, harmoniki in plesu so ure do novega leta hitro minile in vstopili smo (že) v leto 2020. Zjutraj sem se sam odpravil na Triglav. Razmere za vzpon so zelo dobre. Priporočam zgodnjo uro, saj sneg na prečnici potem postane mehak in s tem nestabilen. Z vrha Triglava sem z navdušenjem zrl proti goram v Avstriji, kamor sem namenjen jutri. Nato je sledil previden sestop na Kredarico in smuka v dolino.
Smuka čez Kalvarijo do Ržkih podov je bila dobra (srenjec). Sneg med podi in Prgarco pa je bil gnil. Nižje sem raje šel peš. Za silo se sicer da prismučati do Malega polja.
Iz smučarskih vidikov tura na Kredarico ni zadovoljiva (je potrebno preveč nosit). V vseh drugih pogledih pa je bila več kot odlična.

eXTReMe Tracker