Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tris nad Okrešljem

AO Kranj, 01.01.2020
Tris nad Okrešljem
 

četrtek, 2. januar 2020, ob 05:30, Uredništvo G-L, ogledov: 1151

AO Kranj - Luka Murn: V preteklem tednu sem bil kar 3x v Logarski dolini. Začelo se je

... v soboto, ko sva z Evo (AK Vertikala) šla pogledat, kakšne so kaj razmere nad Okrešljem. Plan je bil Vzhodna smer v Mali Rinki, toda ko sva zagledala dve navezi na vstopu, sva se rajši usmerila levo in splezala Belo Piramido/Tschadovo smer. Do vstopa in v prvem raztežaju sva še malo gazila, nato pa naju je čakal škripavček do vrha.

Ker sem si za praznike splaniral dopust, sem bil v unikatnem položaju (ki ga pogrešam že vse od študentskih let), da sledim prvemu načelu zimskega alpinizma: “ko so razmere, morš sam lezt”.
Tako sva po dnevu počitka z Maticem ponovno drvela – tokrat bolj zgodaj – čez ovinke proti Logarski dolini. Zgodnja ura se je obrestovala, da sva lahko poravnala moje dolgove in splezala Vzhodno smer v Mali Rinki, ki je ponudila odlične razmere od vstopa pa do vrha.

Na Matičevo pobudo, da greva plezat za dva dni, sva nato prenočila v Domu planincev v Logarski dolini. Sej bi rekel, da sva se naspala, pa … je imela skupina zavednih planincev že ogrevanje za novoletno žurko naslednji dan.
Na zadnji dan starega leta sva se usmerila še v Celjsko smer v Mali Rinki. Navkljub utrujenosti v nogah sva se imela fajn, saj je smer ponudila nekaj res dobrih raztežajev, predvsem strm ledno-snežni skok v sredini, in pa zračne izstopne prečnice.

Sicer pa želim vsem eno aktivno in plezalno novo leto!
P. s.: Prva objava, kaj pa to ...
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker