Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nad Jezerskem

Freeapproved - Luka Kramarič: so trenutno kar dobre razmere. V soboto sem z Boštjanom in Galom plezal ...

... smer Trojka v Dolgem hrbtu.

Razmere so bile solidne, po prvem raztežaju pa sem v izogib strmemu napihanemu snegu sumljive kvalitete prečil v smer Lastovka, kjer sem nato porabil kar nekaj časa da sem uredil varovališče. Naprej je šlo malo hitreje, so nas pa strmi raztežaji brez vmesnega varovanja kar zaposlili, tako da smo izstopili ravno v zadnjih izdihljajih dneva.
Sledil je nočni sestop mimo Bivaka pod Grintavcem k Suhadolniku, kar je turo spremenilo v avanturo.
Če smo bili v soboto na parkirišču sami, pa je bilo v nedeljo na Jezerskem kar živahno. Z Rokom in Nejcem smo se namenili plezat Nemško smer, vendar je na vstopu zgledala premalo zalita, zato smo si premislili in prečili mimo Grintovčevega stebra (v katerem so bile vsaj tri naveze) pod vstop smeri Fritsch-Lindenbach.
Zaradi dobrih razmer smo jo v spodnjem delu ubrali kar »na gliho«, kar je ponudilo strmejše plezanje brez možnosti varovanja. V osrednjem delu smo se s prečnico čez snežišče priključili originalni smeri, kjer nas je nato detajl levo za rob pripeljal v izstopno grapo. Na škrbini so nas pričakale stene okovane v sneg, zato smo sklenili smer podaljšati do vrha Grintovca. Sledil je sestop v Kamniško Bistrico.

Obe turi sta bili kondicijsko kar konkretni in mislim da smo vsi zaslužili silvestrsko večerjo. Srečno, zdravo in varno 2020!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti