Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tradicionalna Kredarica

AO Kranj - Andraž Jereb: Pa je za nami še en izmed super skupinski vzpon v okviru AO Šole Kranj.

Štart ob 5. zjutraj iz Krme proti (Triglavu).
Lokomotive so kar hitro pognale po dolini skozi gozd. Dolina Krme – vsi jo poznamo, ni konca ne kraja … ne za gor ne za dol ampak po super in hitrem napredovanju prisopihamo do pastirske koče “Prgarca”. nato skozi Kalvarijo do Kredarice. Snega neki je in na poti je bil malo kložast ampak odličen, za dokaj hitro napredovanje. Vreme je bilo enkratno, večinoma brezvetrje, razgledi za milijon evrov, mraza pa tudi malo.

Vse želje pa so bile usmerjene na sam vrh Triglava a žal nam letos to ni uspelo, saj razmere niso dovoljevale tega naskoka na sam vrh. Smo pa vseeno osvojili en super vrh – Vrh Snežne konte. Kdor še ni bil, priporočamo.

Smučke na sestopu top zadeva in prav s privoščljivo foušijo sem opazoval vse turne smučarje, kajti Krma se nazaj grede … Res je najdaljša od triglavskih dolin. Ampak, ker mi znamo uživat smo za sam spust uporabili tudi kar nekaj v sneg narejenih toboganov – noro zabavno je bilo.

P. s.: Nismo pa sam hodili in se zabavali. Namreč na sestopu smo bili zelo pridni in sicer smo spoznali in obnovili kako se ustavitis cepinom v primeru padca. Super izkušnja in obvezno znanje vsakega, ki v roke prime cepin oziroma obuje dereze.

AO Kranj, 27.12.2019
Tradicionalni marš na Kredarico 2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti