Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Do Mojstrane

Vandraj: ... na žive jaslice v ledu - V soteski Mlačca

Če te praznike potrebujete malo navdiha, kam bi se lahko podali na izlet, naj vam namignemo, kje se piše božična zgodba, ujeta v ledeno kraljestvo. Čakajo vas žive jaslice v ledu! Kje? V soteski Mlačca v Mojstrani.

Kako do tja?

In kje najdete žive jaslice v ledu? Po gorenjski avtocesti vozite do Jesenic in greste na izvoz Hrušica. Nato vozite v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma, po približno 500 metrih makadamske ceste pri tabli Mlačca zavijete ostro desno, po 100 metrih pa parkirate na parkirišču poleg igrišč za tenis. Od tu dalje pelje kakšnih 300 metrov dolga pešpot ob potoku in že ste v središču soteske Mlačca.

Kaj vas tam čaka? Ledeno kraljestvo, Snežna Kraljica in žive jaslice v ledu!

Tudi letos si lahko ogledate skulpture ledenega kraljestva, osvetljene s sojem bakel in lanternic. Ali pa se skupaj s Snežno Kraljico povzpnete na njen ledeni prestol in nekaj trenutkov vladate ledenemu kraljestvu, nato pa skupaj z Ledeno Princeso ustvarite gozd izpolnjenih želja.

Sprehodite se lahko med v led odetimi drevesi, prosojnimi ledenimi zavesami, ledenimi vrtnicami, brvmi, potočki, jezerci, rudnikom ledenih sveč in vodometom želja do velike kristalne dvorane ledenih slapov, kjer lahko pogledate gledališko predstavo Žive jaslice v ledenem kraljestvu.

Urnik predstav in vstopnice

Predstavo Žive jaslice v ledenem kraljestvu si lahko ogledate med 25. in 30. 12. 2019 ob 16., 17. in 18. uri. Rezervacije niso potrebne, ker število obiskovalcev ni omejeno; razen za organizirane avtobusne prevoze. Cena vstopnic: 14 evrov za odrasle, 8 evrov za otroke in 2 evra za predšolske otroke.

Vandraj, 17.12.2019
Praznični izlet: Do Mojstrane na žive jaslice v ledu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti