Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 20.12.19

Primorski dnevnik: Priprave na tečaje smučanja in predstavitev koristne publikacije | Planinski koledar | 41. spominski pohod na Javornik

Priprave na tečaje smučanja in predstavitev koristne publikacije

Smučarska sezona se je, čeprav nekoliko okrnjena, že začela tudi v naši deželi. V smučarskih klubih in društvih, ki prirejajo tečaje smučanja za mladino, pa hitijo z organizacijskimi pripravami za reden začetek dejavnosti ki bo tudi v sezoni 2019/2020 potekala v kraju Forni di Sopra v Karniji.

Med slovenskimi društvi na Goriškem, ki že pol stoletja (prvi tečaj na Lokvah v zimi 1970/71) redno prirejajo tečaje alpskega smučanja, občasno tudi tečaje deskanja in smučarskega teka, je planinsko društvo v Gorici. Lani je tečaje, ki jih je izpeljalo v sodelovanju s SK Brdina ter organizacijo učiteljev smučanja OOZUS in Združenjem zamejskih športnih društev v Italiji obiskovalo nad 60 učencev in dijakov.
V okvir priprav na reden začetek dejavnosti nedvomno sodi tudi srečanje, ki bo 9. januarja ob 18. uri v Trgovskem domu v Gorici, kjer bodo predstavili slovenski prevod knjige Maria Fabretta »Mio figlio va a scuola di sci«. Za prevod in dopolnitev je poskrbel Livio Rožič, sicer član SPDG. Publikacija, ki so jo pred dvema tednoma predstavili na Tržaškem, je namenjena, kakor izhaja že iz naslova - Moji otroci obiskujejo šolo smučanja - tako staršem, kakor tečajnikom saj v strnjeni in razumljivi obliki seznanja družine, kakšen naj bo najbolj primeren (in koristen) pristop do smučanja, pri čemer so pomembne tudi priprave (oprema, oblačila, prehrana, premagovanje napora, vključevanje v skupino itd).

Na srečanje vabi SPDG v sodelovanju z OOZUS-om in ZSŠDI. Srečanje je namenjeno vsem, ki jih problematika zanima, v prvi vesti seveda tečajnikom oziroma njihovim staršem. Glede tečajev smučanja (začetni in nadaljevalni), ki se bodo pričeli 11. januarja, naj povemo, da bodo prijave sprejemali na sedežu SPDG - Verdijev korzo Sl/int. v ponedeljek, 23. decembra, od 18. do 20. ure, v torek, 7. januarja, od 18. do 20. ure in v četrtek, 9. januarja, od 16. do 18. ure. V sklopu tečaja bodo v društvu skušali urediti tudi avtobusni prevoz iz Gorice.

Primorski dnevnik, 20.12.2019
Planinski svet
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti