Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najboljši

Delo - Voranc Vogel: ... v Sloveniji in na svetu - Janja Garnbret, Primož Roglič in odbojkarji slovenski športni junaki sanjskega 2019.


Glavni junaki za Slovenijo športno zelo uspešnega leta 2019 so športnica leta Janja Garnbret, športnik leta Primož Roglič in ekipa leta moška odbojkarska reprezentanca. Tako so odločili člani Društva športnih novinarjev Slovenije, ki so imeli zahtevno, a prijetno nalogo.
Ni jim bilo treba ločevati med dobrimi in slabimi, temveč izbrati med smetano slovenskega športa, ki je v vsaki od panog tudi smetana svetovnega športa.

Najbrž si pri izbiri najboljših v državi pri nas le šport lahko tako visoko postavi letvico. Med najboljšo moško trojico so se prebili Roglič kot najboljši kolesar, Luka Dončić kot najobetavnejši košarkarski zvezdnik in Tim Gajser kot najboljši motokrosist na svetu. Najboljše tri slovenske športne dame so vse svetovne prvakinje, Garnbretova plezalna, Ilka Štuhec smukaška in Eva Terčelj kajakaška. Za naslov ekipe leta, ki so ga po nepozabni evforiji v Stožicah osvojili odbojkarji, se je bilo to pot treba uvrstiti v finale evropskega prvenstva.

Če k temu prištejemo, da je najboljšim priznanja podeljeval tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, lahko zapišemo, da je Slovenija svetovna športna sila tako tekmovalno kot funkcionarsko. Pod zlatim površjem bi lahko hitro našli tudi kaj črnega, a so to dnevi za slavje in novoletne želje. Naj v letu 2020 slavimo najboljšega košarkarja v NBA, zmagovalca Toura, olimpijske in svetovne prvake.

Delo, 17.12.2019 21.51
Najboljši v Sloveniji in na svetu



Vir: Dnevnik, 18,12.2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti