Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimska vaja

... reševalcev Postaje GRS Tolmin je bila v soboto, 14. decembra, na Mangartski planini

Čeprav je bilo v petek, 13. decembra, slabo vreme z dežjem in snegom, nas je sobotno jutro pozdravilo s umitim nebom in debelo snežno belino po gorah.
Lepšega dne si za izvedbo usposabljanja iz zimske tehnike reševanja res ne bi mogli želeti. Datum smo določili že slab mesec prej, a če te spremlja sreča ...

Tokrat smo si za usposabljanje izbrali Mangartsko planino. Terenska vozila so v visokem novozapadlem snegu opravila odlično delo in nas varno prepeljala na kraj usposabljanja.

Reševalci smo se na štirih deloviščih obnavljali svoje znanje. Iskanju zasutih s plazovnimi žolnami smo posvetili še posebno pozornost. Primerjali smo lahko delovanje tistih, ki jih uporabljamo že nekaj let s tistimi novejšimi, ki so pred kratkim prispele na našo Postajo. Kakšnega posebnega navdušenja slednje med reševalci niso pustile. Sledile so vaje sestavljanje AKI nosil, izdelava sidrišč in štafetni spust, prerez in test snežne odeje, tovariška pomoč in organizacija iskanja zasutih v plazu.

Po opravljenih vajah je sledila obvezna analiza, odlična malica na Žagi ter povratek v bazo. Da pospravljanja, čiščenja in sušenja premočene opreme niti ne omenjamo.

Vaje, ki je štela tudi za obnavljanje licence, se je udeležilo 20 gorskih reševalcev. Za tiste, ki se tokratnega usposabljanja niso mogli udeležiti, bo to zimo organizirana še ena.
Miljko Lesjak
GRS Tolmin

GRS Tolmin, ...12.2019
Zimska vaja reševalcev Postaje GRS Tolmin

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti