Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ljubim gore,

Slovenski planinski muzej: ... berem gore - 11. december 2019 + Alpska adventna tržnica | Srečanje članov JAHO 1965 in 1969 + odprtje razstave #LjubimGore

Že tretje leto tudi v Slovenskem planinskem muzeju v sklopu mednarodnega dneva gora praznujemo alpsko kulturno dediščino.

Sreda, 11. decembra
ob 17. uri
v sodelovanju s Turističnim društvom Dovje-Mojstrana predstavljamo Triglavske pripovedke in napovedujemo ponatis knjige z istim naslovom domačega avtorja Mirka Kunšiča.

Ob 18. uri:
Predstavitev odprav in članov ter srečanje slovenskih alpinistov ob obletnici Jugoslovanske alpinistične himalajske odprave na Kangbačen leta 1965 in 50 let odprave JAHO III na Anapurno leta 1969.

Sledi odprtje fotografske razstave #LjubimGore. Na ogled bo šopek najboljših fotografij nagradnega fotonatečaja #LjubimGore Planinske zveze Slovenije, Planinskega vestnika in podjetja CEWE, d. d. Natečaj je že tretje leto zapored požel veliko zanimanja med obiskovalci gora, ki svoja doživetja vtisnejo v trajnejši spomin s fotografijo.

Festival Brati gore je bil zasnovan z namenom obeležitve mednarodnega dneva gora leta 2015 in s ciljem spodbujanja dogodkov, posvečenih goram in literaturi, v različnih predelih Alp 11. decembra, na dan, ki so ga Združeni narodi razglasili za vsakoletni mednarodni dan gora. Festival Brati gore spodbuja praznovanje kulturne raznolikosti in hkrati podobnosti v Alpah; povezuje gore in kulturo.
Vir: MOP
 

...12.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Do leta 1979 je bila Kota 7538 (sedaj Jalung Ri oz. Kangbachen West) najvišji prvič po Slovencih dosežen vrh.

Metod Humar med šerpama Gjurmi Dordžijem in Olangčung Dordžijem na vrhu. – Foto Ljubo Juvan

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti