Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Toulousu

v kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu: Rakovčeva, Kramplova, Peharc in Kruder

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je v dogovoru z Mednarodnim olimpijskim komitejem za Toulouse določila razširjen seznam 22 nastopajočih tako v ženski kot v moški kategoriji, in sicer na podlagi razvrstitve v kombinaciji, za katero so upoštevali letošnje dosežke že končane sezone svetovnega pokala v vseh treh disciplinah - balvanih, težavnosti in hitrosti.

Lučka Rakovec (PK FA), med drugim letos evropska prvakinja v težavnosti in v isti disciplini tretja na tekmi SP v Kranju, ter Mia Krampl (PK FA), svetovna podprvakinja v težavnosti in tretja na balvanski tekmi SP v Münchnu, sta si na podlagi izjemne sezone že nekaj tekem pred koncem sezone zagotovili mesto med udeleženkami tekmovanja v Franciji. Rakovčeva je celo prva na seznamu, Kramplova sedma.

Pri moških je na prvem mestu Čeh Adam Ondra, medtem ko si je Anže Peharc (PK FA), ki je letos s tretjim mestom na balvanski tekmi v Chongqingu prvič v karieri stopil na stopničke SP, vozovnico za Toulouse priplezal z 18. mestom v kombinaciji, nastop v Franciji si je zagotovil tudi Jernej Kruder (ŠPO Celje Matica) na 21. mestu, letos zmagovalec balvanske tekme svetovnega pokala v Moskvi.

Skupaj s slovenskimi tekmovalci sta v Franciji tudi selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren in trener Luka Fonda.

Nastop na olimpijskih igrah si je že zagotovila slovenska predstavnica Janja Garnbret (Šaleški AO), letos v Hačiodžiju trikratna svetovna prvakinja - v balvanih, težavnosti in kombinaciji, sezono pa je končala tudi kot skupna zmagovalka svetovnega pokala v balvanih in kombinaciji ter druga v težavnosti.
Manca Ogrin 
Foto Anže Malovrh 

PZS, 21.11.2019
Rakovčeva, Kramplova, Peharc in Kruder na kvalifikacije za OI v Toulouse

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti