Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Lucija z zmago

AO Slovenska Bistrica, 19.11.2019
Lucija z zmago v Kopru osvojila vstopnico na tekmo Adidas Rockstars 2020 v StuttgartuFb Plus Climbing Koper, 17.11.2019 12.24

ponedeljek, 18. november 2019, ob 22:52, Franci Savenc, ogledov: 408

... v Kopru osvojila vstopnico na tekmo Adidas Rockstars 2020 v Stuttgartu

V soboto je plezalni center Plus-climbing v Kopru gostil tekmovanje Adidas Ticket to Rockstars, na katerem zmagovalec prejme tudi vstopnico za udeležbo na finalni tekmi Adidas Rockstars, plezalnem dogodku, ki se bo odvijal od 18. do 19. 9. 2020 v Porsche-Arena v Stuttgartu. Tega dogodka se bodo udeležili najboljši povabljeni plezalci sveta, ter zmagovalci kvalifikacijskih tekem, kot je bila sobotna v Kopru.

Z zmago si je ta vikend udeležbo v Stuttgartu priplezala Lucija Tarkuš, ki je s tem kronala uspešno sezono. Prvo mesto si je delila z Evo Puhar, s katero sta preplezali isto število balvanskih problemov, tako da bosta v ženski kategoriji prihodnje leto v Nemčiji lahko nastopili obe.

Odličnemu plezanju Lucije se je pridružila tudi zelo razpoložena Ema Seliškar, ki je s samo enim preplezanim balvanom manj osvojila izjemno tretje mesto.

Ekipni uspeh so dopolnili Maja Kramberger z enajstim mestom in Urban Zagoršek s petnajstim v kategoriji Open (člani in članice) in Vesna Tarkuš z devetnajstim v kategoriji Otroški Jam (punce, 8-10 let).

Na prireditvi je nastopilo v vseh kategorijah tekom dneva okoli 450 plezalcev, kar kaže na izredno popularnost plezalnega športa v Sloveniji.

Rezultati:

Ženske – open:
1. Lucija TARKUŠ
1. Eva PUHAR
3. Ema SELIŠKAR

11. Maja KRAMBERGER

Moški – open:
1. Žiga ZAJC
2. Illya BAKHMET SMOLENSKY
3. Francesco BERNARDINO

15. Urban ZAGORŠEK

Otroški Jam (punce, 8-10 let):
1. Laura ČEPON
2. Naja ISAK
3. Jera Miler

19. Vesna Tarkuš 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker