Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gangapurna 1989

AK Ravne, 14.11.2019
Gangapurna team trideset let pozneje

 

petek, 15. november 2019, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 951

AK Ravne - Andrej Gradišnik:  Gangapurna team trideset let pozneje

Ob trideseti obletnici alpinistične odprave GANGAPURNA se je ponovno srečala celotna ekipa, ki smo jo sestavljali Franc – Fižola, Stanko – Miha, Rok, Edi in Andrej. Obudili smo spomine na najuspešnejšo odpravo našega kluba (takrat Alpinistični odsek Ravne), ko smo v osrednjem delu deviške severne stene 7455 metrov visoke Gangapurne začrtali novo smer.
Cilj nam je pomagal izbrati legendarni, žal že pokojni, Stane Belak – Šrauf. Pri pridobivanju finančnih sredstev pa nam je odločilno pomagal Jože Žunec.
Na poti smo bili od 16. avgusta 1989 do 31. oktobra 1989.
Na vrhu sta bila Rok in Miha 1. oktobra.

Uspeh odprave je bil prepoznan tudi v okolju. Dobili smo priznanja za; doseženo prvo mesto med športnimi ekipami Koroške, priznanje Planinske zveze Slovenije in priznanje ZTKO Ravne. Zapisi o dosežku odprave so bili objavljeni v priznanih alpinističnih revijah: American Alpine Jurnal, japonski Iwa To Yuki in italijanskem Alpu. Seveda danes največ štejejo doživetja, ki ostanejo za vedno.
V dveh mesecih in pol smo doživeli veliko nepozabnih trenutkov, zato ni naključje, da se je naše tokratno druženje zavleklo daleč v noč.

Oznake: ALP, HIM, PrV, VTG, ZGO

Komentiraj (1):

Tone Škarja, petek, 15. november 2019, ob 10:54

Velik dosežek v zlatih časih našega alpinizma!

eXTReMe Tracker