Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Naj športnik

Novice.at, 23.09.2019
70 let od belih strmin do plezalskih sten

... Najbolj uspešen član Športnega društva Šentjanž je danes brez dvoma plezalec Nicolai Užnik. Pred kratkim je na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto kolajno v kombinaciji, za prihodnjo sezono pa je že izpolnil pogoje za A-kader avstrijske plezalske reprezentance. Kot eden izmed samo dveh v vsej državi. ...


Športno društvo Šentjanž, ......2019
Stopničke za Nikolaja Užnik na svetovnem prvenstvu junijorjev

Na svetovnem prvenstvu junijorjev v Arcotu(IT) je dosegel Nicolai v kombinaciji senzacionlano 3. mesto.


Športno društvo Šentjanž

sreda, 13. november 2019, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 365

Primorski dnevnik - Ivan Lukan: Med najboljše športnike dežele pa se je letos uvrstil tudi koroški Slovenec - 18-letni športni plezalec Nicolai Užnik,

Alpski smučar Marco Schwarz, trikratni dobitnik medalj SP v Aareju pri moških, in svetovna prvakinja v hitrostnem drsanju na ledu pri ženskah sta športnika leta 2019 na Koroškem.
Med najboljše športnike dežele pa se je letos uvrstil tudi koroški Slovenec - 18-letni športni plezalec Nicolai Užnik, ki je po izboru Društva športnih novinarjev Koroške postal t. i. »Rookie of the year« oz. najboljši mladi športnik na Koroškem v letu 2019. Nicolai Užnik, član dvojezičnega športnega društva Šentjanž v Rožu, je na mladinskem evropskem prvenstvu osvojil kar dve bronasti medalji.


RTV4, 08.10.2019: Dober dan Koroška

... Športni plezalec Nicolai Užnik iz Športnega društva Šentjanž se je uvrstil za Poletne mladinske olimpijske igre, ki bodo od 6.-18. oktobra v Buenos Airesu v Argentini.
18-letni Šentjanžan si nadeja, da bo v olimpijski kombinaciji – to je hitrostno in težavnostno plezanje ter balvaniranje, osvojil medaljo. ...


Novice.at, 08.09.2019: Plezalec Nicolai Užnik tretji na svetovnem prvenstvu

Arco Med 22. in 31. avgustom je v italijanskem kraju Arco v pokrajini Trento potekalo svetovno prvenstvo juniorjev v kombinaciji športnega plezanja. Prvenstva se je udeležil tudi plezalec ŠD Šentjanž Nicolai Užnik, ki je v konkurenci do 19. leta starosti dosegel odlično tretje mesto.

Za mladega Rožana se je tekmovanje na svetovnem prvenstvu pričelo s šestim mestom v težavnostnem plezanju in četrtim mestom v balvanju, kar je v skupnem seštevku pomenilo četrto mesto. Za prva mesta se je nato odločalo v tretji panogi športnega plezanja, in sicer v hitrostnem plezanju. To panogo Nicolai v zadnjem času ni mogel toliko trenirati, a vseeno je petnajstmetrsko steno preplezal v 7,275 sekundah. S tem si je priboril tretje mesto za plezalcema iz Japonske in obenem popravil svoj osebni rekord.

Nicolaia čaka ta teden novo tekmovanje, in sicer evropsko prvenstvo v balvanskem plezanju, ki bo potekalo med 5. in 7. septembrom v Zakopanah na Poljskem.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker