Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V stenah Ospa

Velika uharica - foto Tomaž MiheličDelo - STA: ... po 20 letih spet velika uharica - Gre za občutljivo in ogroženo sovo. Primorski dnevnik Večer

Velika uharica - foto Tomaž MiheličV desni del plezalne Velike stene v Ospu se je po 20 letih vrnila naša največja sova, velika uharica, so sporočilo Zavoda RS za varstvo narave objavili pri Projektu O.S.P. Gre za občutljivo in ogroženo sovo, zato plezalce prosijo, naj v tistem delu stene ne plezajo.

»Kot kaže, so se plezalci držali dogovorov, naj se tam ne pleza, in to je obrodilo sadove. Ob večerih se v vasi spet sliši njeno guganje. Sedaj išče prostor, kje bi lahko spomladi v miru vzgajala svoje potomce,« so, kot so objavili na strani projekta Opremimo slovenska plezališča (O.S.P.) na facebooku, sporočili iz zavoda za varstvo narave.

Dodali so, da vrnitev sove kaže tudi na to, da je v Ospu možno sobivanje plezalcev tudi s to občutljivo in ogroženo sovo. Plezalce prosijo, da do nadaljnjega ne dostopajo do desnega dela Velike stene. Zadnja smer, ki se lahko nemoteno pleza, je smer Medo.


Večer, 04.11.2019
  Velika uharica se je vrnila v Osp

Primorski dnevnik, 02.11.2019
Vrnila se je velika uharica
 

Delo, 01.11.2019 19.22
V stenah Ospa po 20 letih spet velika uharica


Facebook, 30.10.2019 09:37
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti