Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Znana pohorska gostinca se poslavljata

Večer, Maribor - Jasmina Cehnar: Marjan in Nevenka Tišler ne bosta več najemnika priljubljene koče na Mariborskem Pohorju.

S Koče na Trikotni jasi se s koncem meseca poslavljata dolgoletna upravitelja, zakonca Marjan in Nevenka Tišler. Znana gostinca, ki sta bila zadnjih 15 let zaščitna znamka prve postojanke na poti na Mariborsko Pohorje, pravita, da ju je dohitela starost. "Lahko bi delala dalje, vendar se bliža odhod v pokoj, odločitev pa je deloma padla tudi iz zdravstvenih razlogov," je pojasnil Marjan Tišler, ki pa ne izključuje, da se za občasno pomoč vrneta že to zimo, če ju bo lastnik objekta, to je Iztok Tomšič, potreboval.

Delo v objemu narave z enim najlepših razgledov na Maribor je zakoncema v vseh teh letih zlezlo pod kožo, zato kočo iz svojih rok dajeta s težkim srcem. "Pogrešal bom Pohorje, druženje, pogovore in trenutke ob kavici z našimi gosti. To je bil lep čas, a morda se vrneva," je še pripovedoval znani gostinec, ki je kočo najemal od Športnega centra Pohorje, po njegovem propadu pa najprej od stečajnega upravitelja, nato Tomšiča, ki je objekt lani odkupil iz stečajne mase.

Tomšič, ki se na Pohorju med drugim ukvarja s smučarsko šolo, izposojo in servisom smuči ter izvedbo animacijskih programov, pojasnjuje, da mu je žal tako zanesljivih najemnikov. Skušal ju je prepričati, da bi ostala, a da sta pristala le na občasno pomoč. Kočo bo odslej upravljal v okviru svojega podjetja. Kot vsako leto jo bo zdaj za dva meseca zaprl in jo znova odprl v času zimske sezone, za pomlad pa načrtuje njeno obnovo.
"Urediti je treba okolico, zamenjati teraso, kočo izolirati in vse prebarvati, saj že dolgo ni bilo nobenih vlaganj. Postavili bomo tudi otroška igrala," napoveduje Tomšič, ki je kočo v osnovi kupil zaradi povezovanja z orjaško gugalnico in letnim sankališčem PohorJet, ki sta prav tako v njegovi lasti.

Jasmina Cehnar

Vecer.si 28.10.2019 15.48 
Znana pohorska gostinca se poslavljata

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti