Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Washington Post o Sloveniji

imageVečer, Potovanja: Washington Post povsem iz sebe ob obisku Slovenije: "Ne osredotočajte se na očitne znamenitosti"

"Turkizno Blejsko jezero vas bo osupnilo - tako kot vse, ki ga obiščejo," je le delček hvalospeva, ki ga je naši državi posvetil eden največjih časopisov na svetu.

Pa je čarom naše lepe države podlegel še Washington Post, ki se je na svoji spletni strani na široko razpisal o slovenskih naravnih lepotah. Članek z naslovom "V Sloveniji se ne osredotočite na očitne znamenitosti" je namenjen tistim, ki bodo sončno stran Alp obiskali prvič. "Ko gre za počitniške destinacije v srednji Evropi, Slovenijo mnogi turistični radarji prezrejo. A njihova izguba je vaša pridobitev, saj to pomeni manj tekmovalnosti in gneče pri uživanju v šarmantnih razgledih te dežele. Z eno izjemo," pišejo.

image"Slovenska največja znamenitost je Blejsko jezero, v Julijskih Alpah. Jezero, ki je lepo že samo po sebi, dopolnjuje otoček s cerkvijo iz 17. stoletja, na bližnjem hribu je grad, okoli pa širok izbor kavarnic, kjer prodajajo slavno kremno rezino. Dobra roba - če le dobite priložnost uživati v njej. Že ob 10.00 je kraj v poletnih mesecih zabasan. Iskanje parkirnega prostora pa tema številnih razprav na TripAdvisorju," nadaljujejo.

image"Da bi vaš obisk bil preprost, pridite zgodaj, najemite kolo in se z njim peljite okoli jezera. Ali pa se povzpnite na grad in občudujte vodo v jezeru," dodajajo, omenjajo pa tudi Park Hotel, kjer je nastal recept za izvirno kremno rezino.
Za bolj mirno izkušnjo priporočajo obisk Velike planine, kjer se nahaja največje pastirsko naselje v Evropi.

"Nekatere koče so spremenili v turistične atrakcije, druge pa ostajajo zasebna domovanja planšarjev. Planota je dovolj velika, da lahko sprejme veliko turistov, pastirjev in krav," opisujejo svojim bralcem.

"Nujno obiščite tudi cerkev, kjer še vedno vsako zimo poteka polnočnica. Planota je dobra priložnost za spoznavanje slovenske hrane. Restavracija pod sedežnico prodaja lokalna živila, še boljša pa je ponudba na vrhu, kjer lahko kupite mlečne izdelke, tudi trnič, posebni sir, žgance, jedi iz ajde, ki spominja na polento, in to neposredno od planšarjev," so navdušeni pri Washington Postu.
(D. Ži.) Foto: Robert Balen (Velika planina), Tit Košir (Bled)

Vecer.si 24.10.2019  10:34
Washington Post povsem iz sebe ob obisku Slovenije: "Ne osredotočajte se na očitne znamenitosti"

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti