Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dva naslova v Poljčane

Foto: Robert BelecVečer, Štajer'c, Planinstvo: Slovenske ekipe so na balkanskem prvenstvu v planinski orientaciji na Igmanu v BiH dosegle odlične rezultate.

Slovenske ekipe so na balkanskem prvenstvu v planinski orientaciji, ki je bilo od 11. do 13. oktobra na Igmanu v Bosni in Hercegovini, dosegle dve prvi in dve drugi mesti ter ekipni pokal za skupno drugo mesto. V štirih starostnih kategorijah so se pomerili planinci 23 ekip iz BiH, Črne gore, Severne Makedonije in Slovenije. Dveh naslovov balkanskih prvakov so se veselili v PD Poljčane, podprvaki v kategoriji juniorjev so postali planinci iz PD Borovnica, med člani pa PD Šoštanj. Šest slovenskih ekip se je na balkansko prvenstvo uvrstilo, ker so bile najbolj uspešne na majskem slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju.

Foto: Robert Belec Tekmovanje, ki predstavlja skupek znanj, izkušenj in uporabe tehničnih naprav za gibanje v naravi, še posebno v gorskem svetu, je potekalo v obliki ekipnega tekmovanja v štirih starostnih skupinah: pionirji (do 15 let), juniorji (do 18 let), seniorji (od 18 do 45 let) in veterani (nad 45 let).
Planinsko društvo Poljčane, zadnja leta skoraj nepremagljivo v planinski orientaciji v Sloveniji, je tudi v BiH pokazalo dobro pripravljenost in se veselilo dveh naslovov balkanskega prvaka v planinski orientaciji. V kategoriji juniorjev so slavili Klemen Španring, Jernej Rupnik in Žan Skerbiš, letošnji slovenski državni prvaki.
»Sodelovanje na tekmovanju je bilo zanimiva izkušnja. Pot do prizorišča je bila dolga, prav nasprotno pa tekmovalna proga. Ta je bila kratka, orientacijsko manj zahtevna in v velikem delu speljana po cestah,« je vtise strnil srednješolec Rupnik. Iz PD Poljčane prihajajo tudi zmagovalci v kategoriji seniorjev Nejc Belec, Jaša Gričnik, Špela Belec in Rok Skerbiš. (štr)

Vecer.si 24.10.2019
Dva naslova v Poljčane

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti