Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski dom vrnjen

Gorenjski glas - Jasna Paladin: ... v naravi 

Agrarna skupnost Meščanska korporacija Kamnik je v naravi dobila vrnjen tudi planinski dom v Kamniški Bistrici, v zaključnem postopku reševanja pa naj bi bila tudi zadeva z vrnitvijo Plečnikovega dvorca.

Kamniška Bistrica – Konec septembra je Agrarna skupnost Meščanska korporacija Kamnik (MKK) prejela še eno odločbo v zvezi z denacionalizacijo nepremičnin v dolini Kamniške Bistrice.
Pravnomočna je tako postala tudi vrnitev planinskega doma pri izviru Kamniške Bistrice in pripadajoče depandanse ter zemljišč, ki so ga – tako kot vse nepremičnine – zahtevali nazaj v naravi, a v MKK zagotavljajo, da bistvenih sprememb ne bo, saj najemnik še naprej ostaja Planinsko društvo Ljubljana-Matica.

Še v tem letu pričakujejo tudi odločbo v zvezi z vrnitvijo Plečnikovega dvorca, s tem pa bi bila denacionalizacija v dolini Kamniške Bistrice zaključena.

V zvezi z denacionalizacijo MKK tako (poleg Plečnikovega dvorca) ostaja nerešeno le še vprašanje občinske stavbe, ki jo prav tako zahtevajo v naravi, a bo šele pravni postopek pokazal, ali je to mogoče.

Kot nam je povedal predsednik Dušan Mesner, z občinsko upravo sicer zelo dobro sodelujejo, prav tako z Zavodom za gozdove, saj z gozdom v Kamniški Bistrici gospodarijo izključno po njihovih strokovnih smernicah. »Nikakor ne velja splošno prepričanje javnosti, da v Bistrici zdaj podiramo kar vse povprek. Resnica je, da smo do sedaj večinoma opravljali zgolj sanitarno sečnjo, rezultat tega pa je, da so naši gozdovi zdravi in da podlubnikov skorajda nimamo. Delamo z roko v roki v prid gozdov,« še pravi in dodaja, da bodo dolino Kamniške Bistrice uredili celostno, za kar bodo v prihodnje pripravili tudi občinski podrobni prostorski načrt.

Gorenjski glas, 15.10.2019 18:15
Planinski dom vrnjen v naravi

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti