Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod in plezanje

 Draga Bajca Vipava: V torek, 8.10.2019 smo za učence četrtih razredov organizirali športni dan kot nadomestni ...

... športni dan za Miniolimpiado, saj je bilo takrat preveč deževno za izvedbo krajšega pohoda. Tokrat nam je vreme služilo.

V jutranjih urah nas je sonce spremljalo na poti do strelišča na Mlakah, ko pa smo se vzpenjali proti Turi, nam je senco delal Nanos. Točni kot ura smo prisopihali pred našega gosta g. Jurija Nabergoja, ki nas je opasan z vsemi plezalnimi pripomočki čakal pod umetno steno. Po malici smo se razdelili v tri skupine, kar pa je bilo za nekatere prav boleče.
Tretja skupina je bila namreč sestavljena iz učencev obeh razredov in niso bili ne NAŠI, ne VAŠI, torej res niso spadali nikamor, pa še najmanj jih je bilo. Med plezanjem posameznih skupin je za ostali dve skupini bil turnir v Med dvema ognjema. Učenci so se urno izmikali žogi, jo po potrebi lovili in z njo zadevali nasprotnike. Rezulrati za skupine: 1:1, 1:2, 1:1 (s tem da je bilo v tretji tekmi na čas odhoda enako število igralcev v igri). Za malonkost je bila najboljša tretja skupina in vsi, ki so v njihovo polje vstopili prostovoljno, da bi izenačili število igralcev. Nagrada – rafaelo kroglica je res simbolična, a močno zaslužena.

Med vračanjem na šolo se je naša kolona kar naprej »cefrala«. Motile so nas veverice (našteli smo jih kar štiri), z laježem so nas pozdravljali psi, celo črnico smo nekateri imeli možnost videti.

Hvala g. Juriju, da je dve uri potrpežljivo nategoval varovalno vrv in posameznike spodbujal k višji točki. Ker je plezanje v našem okolju zelo poznano, bi tak športni dan veljalo prihodnje leto vključiti v LDN.
Nadja Rodman Koradin

OŠ Vipava, 10.10.2019
Pohod in plezanje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti