Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod za prijatelje

Primorske novice: PD Ajdovščina vabi v nedeljo na prav poseben pohod na Golake, s katerim se ob bližajočih se prvonovembrskih praznikih tradicionalno poklonijo spominu ...

... na vse prijatelje, ki jih več ni.
Srečanje bo ob 11. uri pred Iztokovo kočo pod Golaki.

AJDOVŠČINA > Tradicionalni spominski pohod na Golake ni običajen planinski pohod. “Posvečen je spominu na planinske prijatelje in vse ostale, ki jih ni več med nami, na skupna doživetja in ustvarjanja. Zato smo pohod naslovili Živeli smo z njimi,” pojasnjuje predsednik PD Ajdovščina Cveto Ušaj.

Na Golake oziroma pravilneje na Mali Golak (1495 m), kot se imenuje najvišji vrh Trnovske planote, vodi več poti. “Vsak naj si za nedeljski pohod izbere svojo. Z Ajdovskega konca je najbolj priljubljena tista s Predmeje, ki je tudi najkrajša, številni si kot izhodišče izberejo tudi Tiho dolino pri Predmeji. Cilj nedeljskega pohoda bo tako kot vselej Iztokova koča pod Golaki, kjer bo ob 11. uri kulturni program. Običajno je zelo bogat, oblikujejo ga recitatoji, pevci in drugi nastopajoči. Letos pa bo še posebej slovesen, saj bomo namenu predali defibrilator, za katerega je denar prispevala Zavarovalnica Triglav,” je zadovoljen Ušaj.

Za starejše planince bo organiziran brezplačni prevoz do parkirišča pod kočo. Obvezna je prijava na telefonski številki 031 214 681 ali 041 390 100.

Spominskega pohoda se vsako leto udeleži več sto planincev, odvisno seveda od vremena. Od Iztokove koče do vrha je še približno 45 minut hoje. “Pohod bo v vsakem vremenu. Vremenska napoved za ta konec tedna je sicer ugodna, a tudi če nam vreme ne bo naklonjeno, se dobimo ob 11. uri pri koči. Navsezadnje - saj ljudje se rojevamo in umiramo v vsakem vremenu, kajne,” še zaključi Ušaj.

Primorske novice, 03.10.2019 14.51
Pohod za prijatelje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti