Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V polfinalu SP

... v težavnostnem športnem plezanju - Kranj 2019 so trije naši tekmovalci in šest tekmovalk. - Finale ženske ob 17.30, moški 18.35

V polfinale so se uvrstili: Lupa Potočar, Martin Bergant in Anže Peharc ter Janja Garnbret, Mia Krampl, Mina Markovič, Lučka Rakovec in Tjaša Kalan.

V nedeljo, 29. septembra, v Kranju, dvorana Zlato polje
Ob 8. uri polfinale ženske in moški
16.30 projekcija filma GreGor
17.15 predstavitev finalistk in ogled smeri
17,25 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
17.30 finale ženske
18.25 predstavitev finalistov in ogled smeri
18.35 finale moški
     podelitev medalj

KŠP PZS, 28.09.2019: Slovenska deveterica v polfinalu SP Kranj 2019

Kranj je ta konec tedna prizorišče četrte tekme svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju. Prvi tekmovalni dan so začele moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 72 tekmovalcev, 26 najuspešejših se jih je uvrstilo v nedeljski polfinale, med njimi tudi trije Slovenci: Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) s 15. rezultatom kvalifikacij ter Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Anže Peharc (AO PD Kranj) z 20. oz. 21. rezultatom. Prvo mesto po kvalifikacijah si v moški konkurenci deli pet plezalcev, ki so dosegli vrh obeh smeri: Kokoro Fujii (JAP), Stefano Ghisolfi (ITA), Alberto Gines Lopez (ŠPA), Kai Harada (JAP) in Adam Ondra (ČEŠ).

Popoldne so v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med 53 tekmovalkami je bilo sedem Slovenk in kar šesterica se jih je uvrstila v polfinale. Najboljše izhodišče ima drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna svetovna prvakinja v težavnosti in trenutno druga v skupnem seštevku svetovnega pokala, od katere je bila boljša le Japonka Ai Mori, edina z vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri. Četrto mesto kvalifikacij si je priplezala svetovna podprvakinja Mia Krampl (AO PD Kranj), Mina Markovič (ŠPK Plus) je bila sedma, Lučka Rakovec (PK FA) deveta, Tjaša Kalan (AO PD Kranj) petnajsta in Lana Skušek (PK Scena) dvajseta.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala še četverica, ki se žal ni uspela prebiti v polfinale. Debitantka na tekmah svetovnega pokala Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica) se je uvrstila na 41. mesto, Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) na 42., Žiga Zajc (PK Scena) na 45., Milan Preskar (PK Škofja Loka) na 52. in debitant Andrej Polak (PK Škofja Loka) na 56. mesto.

Rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: moški in ženske.

IFSC - rezultati: moški | ženske 


RTV, ...09.2019: v nedeljo, 29. septembra ...

... prenos finala na TV SLO 2 od 17.15 dalje

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45899

Novosti