Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Študentski tabor

PZS - Katja Štucin: Na Študentski planinski tabor sem se prijavila že drugo leto, ker sem rada v družbi z ljudmi, ki svoj prosti čas radi preživljajo v gorah.

Dolina Bavšica je kot nalašč za takšne aktivnosti. Odmaknjena je od urbanega vrveža ter nam v bližnji okolici ponuja neverjetne lepote narave in nas vabi na mnoge hribovske poti.

Tabora se je udeležilo 18 mladih planincev. Kljub slabemu vremenu so se organizatorji izkazali in poskrbeli za čim boljše vzdušje, saj tabora niso mogli izpeljati po planu. Zame najlepši je bil dan, ko je sonce posijalo in smo se odpravili na Zadnjiški Ozebnik. Lepa gorska idila, planike ob poti, na koncu pa še odlična malica s čudovitim pogledom na Triglav in Zasavsko kočo na Prehodavcih so skupaj poskrbeli za fantastičen izlet.

Všeč mi je bilo, da so se poslušale želje vsakega udeleženca, zato je vsak doživel tabor po svoje. Nekateri smo si šli pogledat Velika korita Soče, šli plezat na ferato v Bavšico in se naučili spuščati ob vrvi. Tudi zadnji dan tabora se nam je nasmehnilo sonce. Tisti, ki so bili še dovolj pri močeh, so se odpravili na Krn in se kopali v Nadiži, ostali smo si ogledali čudovit Šunikov vodni gaj in se okrepčali v Domu dr. Klementa Juga v Lepeni.

Spoznala sem veliko novih ljudi in se naučila novih znanj. Zelo zabavna je bila kratka orientacija po Bavšici, kjer smo poleg iskanja točk morali še izpolniti smešne naloge: naredili smo selfi s slepcem, zasledovali nasprotno ekipo, si pripovedovali vice, vozili človeško samokolnico in piramido itd. Vse skupaj je bilo še toliko bolj pestro, saj je kmalu začelo deževati in smo orientacijo nadaljevali premočeni do kosti. K sreči PUS Bavšica ni bila daleč in hitro smo se preoblekli v suha in topla oblačila. Velika pohvala gre tudi kuharicama, ki sta nam priskrbeli odlično hrano!

Letošnji tabor bi lahko opisala z besedami: mokri gojzarji, ukradena zastavica, pečen krompir, dva žulja, planinski močerad, nasmejani obrazi, nova prijateljstva ter nepozabni spomini.
udeleženka Katja Štucin    

PZS. 07.10.2019 15.00
Študentski tabor in radosti v dežju
+ fotogalerija

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46062

Novosti