Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Športno plezanje

PZS, 21.09.2019 10:00
Športno plezanje in animacija za otroke na SP Kranj


 

Dnevnik, 23.09.2019
V Kranj na svetovni pokal

sreda, 25. september 2019, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 430

... in animacija za otroke na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju Dnevnik: V Kranj na svetovni pokal

Na tekmi svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju, ki bo v kranjski dvorani Zlato polje 28. in 29. septembra, bodo tudi najmlajši obiskovalci navijali za svoje vzornike, med sobotnimi kvalifikacijami pa uživali tudi v plezanju na plezalnem stolpu, animacijskem programu za otroke in Mini olimpijadi.
Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.

V soboto, 28. septembra, so na tekmi svetovnega pokala Kranj 2019 ob 8.00 na sporedu moške kvalifikacije in ob 14.30 ženske kvalifikacije. Ogled kvalifikacij je brezplačen, med 10. in 17. uro pa bo Planinsko društvo Kranj s svojim alpinističnim in mladinskim odsekom na prizorišču poskrbelo za raznolik animacijski program za otroke. Kvalifikacije bodo tudi najboljša možnost, da najmlajši športnoplezalni upi v živo srečajo svoje vzornike in jih prosijo za avtogram ali 'selfie'.

Med 10. in 17. uro lahko majhni in veliki pod budnim očesom članov AO Kranj vstopite v čarobni svet oprimkov in se varovano preizkusite v športnem plezanju na mobilni plezalni steni PZS. #SlovenijaPleza Na stojnici ob plezalni steni bodo Kranjčani pripravili tudi animacijski program za otroke, povezan s praznovanjem letošnje 120. obletnice PD Kranj. Mlade obiskovalce bodo zabavale različne družabne igre, spoznali bodo planinstvo nekoč in danes, opremo planinca, ustvarjali na temo planinskih pravljic, pesmi, zgodb in pripovedk, povezanih z gorami.

Ker je športno plezanje postalo del olimpijske družine in bo premierno na OI Tokio 2020, bo v soboto med 14. in 16. uro v Kranju zaživela tudi Mini olimpijada, primerna za otroke prve triade, z željo, da jih spodbudi k redni športni dejavnosti ter jih navduši za šport in aktivno življenje. Otroci bodo spoznali različne športne discipline, velik poudarek bo na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi, saj je "pomembno sodelovati, ne vedno zmagati". Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, bodo na začetku izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade.
Sledi zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah začnejo. Seveda v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva.

Oznake: PLE, tekTEŽ
eXTReMe Tracker